X AVISO DE COOKIES: Este sitio web hace uso de cookies con la finalidad de recopilar datos estadísticos anónimos de uso de la web, así como la mejora del funcionamiento y personalización de la experiencia de navegación del usuario. Aceptar Más información
GRUPO PLAZA

OPINIÓ

2018, trellat

Açò no para. Des de demà torna a rodar la pilota per a un club i un equip que afronten la fase decisiva del campionat. Ara cada decisió pot valdre molts euros...

2/01/2018 - 

VALÈNCIA. Comença la segona meitat de la temporada, la que et va a posar finalment en un lloc proper o llunyà als teus objectius. I ho fa, ja, demà, amb la Copa. Davant una UD Las Palmas que ha fet un canvi en la seua banqueta. Ara se senta Paco Jémez i serà qui dirigisca als seus front del València. 

Més enllà de la "clac" mediàtica que acompanya des del centre de la península al preparador ex del Rayo i Granada (a un altre qualsevol amb la meitat de exhabruptes i eixides de pota de banc l´ hagueren cruixit), la veritat és que té fàcil superar l'anterior (que no aconseguir els objectius). Pitjor que Ayestarán és molt complicat fer les coses. Així que quan entra un entrenador nou i amb caràcter (t'agradarà més o menys, però és innegable que Jémez el té) es tendeix a dos possibles escenaris. Equip perdut entre el que vénen de treballar abans i el que treballen ara -presa fàcil- o equip ultra motivat per la presència del nou entrenador -partit complicat-.

Més enllà del que ocórrega demà en la competició del KO, el València CF ha d'aplicar el sentit comú. Miren, mai he sigut dels d'utilitzar el canvi d'any per a fer balanç, ni ximpleries per l'estil. No crec en gens d'això. Començant per estes festes i seguint perquè jo els balanços els faig cada nit abans de ficar-me en el llit, i rematant perquè l'autèntic començament d'any és l'un de setembre. La resta, convencionalismes, màrqueting i literatura.

Però posats a mirar més cap endavant que cap a arrere, m'atrevisc a dir que en el València CF i els qui el regeixen han d'aplicar el trellat per recordar-se d'on partien i on estan ara. Per a no creure's que està ja tot fet (i em tem que algun ho pensa així). Tampoc estaria de més que el club deixara d'aïllar-se (entrenament en festiu i amb les portes obertes i 1.700 persones a Paterna) i que tots poguérem ser partíceps del missatge i del dia a dia (em tem que ací també anem a seguir patint reculades).

Però sobretot, que no desbaraten el que porten entre mans. L'equip segueix en una posició fabulosa, i ací no tinc dubtes que el criteri de Marcelino es va a seguir imposant (de moment així li l'ha guanyat el seu "ull clínic"). I de veres, que ja sé que açò de fitxar i de la novetat ens posa a tots, però que no es perda el cap. Entenc quan Marcelino recel.la de jugadors que no vengen per a més de sis mesos i que no coneguen el campionat. Traguem comptes: el normal és que els futbolistes -tots apuren- vingen en la ultima setmana de gener. Si no coneix l'idioma, ni el campionat, entre que s'aclimata, es posa al dia i agafa la forma, se't passa també febrer. Enguany la lliga acaba al maig... Calculen vostès si val la pena gastar-se diners en algú per a tres mesos...

Per això cal dur gravat a foc allò de "no fitxar per fitxar", i per ací crec que es pot estar molt tranquil. Cal deixar-se de castells en l'aire, els dos últims anys ja s'ha demostrat que aqueix model condueix al més sonor dels fracassos. I què volen que els diga? Jo preferisc més l'ambient que s'està vivint ara al voltant de l'equip. I no sé perquè, crec que vostès, també.

Noticias relacionadas

El Getafe llega tras plantear en la ida un abrupto choque que cortó racha invicta del valencia

Revancha de una emboscada invernal

Por |  - 

Nadie olvida lo ocurrido en la primera vuelta. La primera derrota de la temporada para el Valencia CF llevó detrás mucha carga tras el planteamiento de Bordalás y la dureza con la cual se emplearon algunos de sus jugadores. Por encima de todos, sobresalió uno que hoy va a tener un sonado recibimiento: el uruguayo Damián Suárez.

opinión

Una dècada i un 'miracle'?

Por |  - 

Marcelino ho ha fet possible. Marcelino i l'equip, la plantilla i Mateu Alemany... però el mèrit de l'entrenador està fóra de qualsevol dubte. Però encara i tot, ha sigut la diana de les crítiques per una qüestió semàntica. El tècnic qualificà de 'miracle' la campanya dels seus i els més atrevits se li han tirat al coll. Serà precís?

OPINIÓN VALENCIA CF

Yo soy del F.C. pero en moderno (Fútbol Club sí, Football Club, no)

Por |  - 

Con Paco Roig yo cambié el color blanco de nuestro pantalón por el negro actual y todo fue un asunto de pelear y de volver a nuestros orígenes y de hacernos de nuevo especiales y auténticos... no unos simples imitadores del blanco blanquísimo del Real Madrid durante años y años de tristeza.

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email