GRUPO PLAZA

opinión

A les portes del Centenari

Estimats lectors, hui tenen davant seu la última columna dedicada a la història del València FC/CF que es publica a Plaza Deportiva en esta temporada. Quan es reprenga esta secció ja estarem plenament immersos en el campionat lliguer 2018-19, un torneig que serà sempre recordat, passe el que passe, com el del Centenari

28/07/2018 - 

VALÈNCIA. Estimats lectors, hui tenen davant seu la última columna dedicada a la història del València FC/CF que es publica a Plaza Deportiva en esta temporada. Quan es reprenga esta secció ja estarem plenament immersos en el campionat lliguer 2018-19, un torneig que serà sempre recordat, passe el que passe, com el del Centenari.

La propera campanya ha estat llargament esperada per l'aficio i en ella hi han posades moltes, tal vegada massa, espectatives tant a nivell esportiu com a nivell social. Perquè no hem d’oblidar que per a molta gent, un club de futbol i el València no podia ser una excepció, és molt més que un grup de jugadors pegant patades a un baló.

Que un club de futbol arribe als 100 anys sent una mateixa entitat des del primer moment, sense fusions contra natura, ni desaparicions espai-temporals, no és gens fàcil. Miren sinó ho és, que el València FC/CF va a ser el primer equip de la ciutat que arribara a esta efemèride complint estes tres premisses. Tot açò no fa altra cosa no fa sinó reafirmar la importància de valorar com cal el centenari del club, entre altres coses per tot el que ha representat l'entitat blanc-i-negra, no sols a nivell futbolístic i esportiu, sinó també en els demés àmbits de la vida social valenciana en tots estos anys.

Els actuals rectors valencianistes han d'entendre que este club està, des de fa 99 anys, fonamentalment arrelat a la seua ciutat, a les seues comarques i al nostre territori i això és una cosa que no es pot oblidar i més molt menys la pròxima temporada, la del centenari.

La campanya 2018-19 ha de suposar un pas endavant en la reafirmació d’eixe sentiment nascut l’1 de març de 1919. Si des del punt de vista esportiu les esperances estan posades en les gestió de la triple M (Marcelino-Mateu-Murthy), a nivell social també s’espera una sèrie d’actes que servisquen per a honrar la memòria de les persones, dels fets i dels esdeveniments que han convertit a este club, fundat per un grup de joves “sportmans” al bar Torino del cap i casal” valencià, en l’entitat cívica més important de les nostres terres, per damunt de partits polítics, entitats culturals i per suposat de qualsevol altre club esportiu. I en este apartat social és on han de tindre cabuda quantes més iniciatives millor, tant se val si són auspiciades pel propi club, la seua Fundació, l'associació de futbolistes, l'agrupació de penyes o de qualsevol altre col·lectiu valencianista, com si naixen de la iniciativa de músics, escriptors, artistes plàstics o de simples aficionats a títol particular.

Viure el centenari d'una institució és un fet que sols passa una vegada en la vida, per tant, és el moment perfecte per a gaudir, recordar i al mateix temps construir uns sòlids fonaments sobre els quals edificar el futur del club. I això, entre altres coses, passa per guanyar el carrer. Tornar a fer que l'aficionat estiga orgullós del seu club i que el sentiment de pertanyença queda inoculat en les noves generacions per damunt dels resultats i de les classificacions puntuals. Este hauria de ser un dels aspectes més important de tot el que ha de suposar el centenari del València FC/CF.

Que així siga.


Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email