GRUPO PLAZA

història vcf

Castellanos, el primer hipster de Mestalla

9/11/2019 - 

VALÈNCIA. L'estil hipster és una de les majors tendències en l’estetica masculina dels últims anys, cada vegada són més els homes que s'apunten a este look. El món de fútbol no està excent d’esta moda i no són pocs els futbolistes que llueixen una de les credencials més característiques d'esta tendència: la barba. Molts són els jugadors, com Messi o Sergio Ramos, que s'han deixat créixer la barba. Al primer planter del València també trobem futbolistes barbuts com: Jaume Costa, Gayà, Garay, Piccini, Coquelin, Parejo, Kondogbia, Mangala o Sobrino. 

El que hui és habitual no fa tant era impossible de trobar als vestidors de qualsevol equip de futbol i tot fa pensar que la barba ha entrat amb força i que esta tendència ha arribat per quedar-se. La barba hipster s'ha convertit en la icona de molts futbolistes. Però fa molts anys, quan ni es sabia que era ser hipster, ni les barbes eren tendència, Àngel Castellanos, un jugador barbut, va sentar càtedra a València entre 1976 i 1986. En el seu cas la barba no va ser un capritx ni per seguir cap moda sinó que ho va fer per tapar una cicatriu de tretze punts producte d'una patada.

Castellanos, quan va fitxar pel València ocupava la posició de  central però, poc a poc, va transformar-se en migcampista de tall defensiu. Era un jugador infatigable, el seu joc feia que tinguera que situar-se per davant de la defensa i abarcar molt d'espai, la velocitat no era una de les seues virtuts i la seua “volteta”, la manera que tenia de desfer-se dels rivals, al temps que protegia la posessió del baló, li va fer ser molt discutit per una part del públic de Mestalla. Però al mateix temps la seua seguretat, entrega i disposició el feren indiscutible per a tots els entrenadors que passaren per la banqueta valencianista durant eixes temporades en les que va ser l'encarregat de guardar l'esquena als seus companys i de tallar el joc dels rivals. Un paper ingrat no sempre entès ni valorat per la grada. Afortunadament, el pas del temps l'ha situat en el lloc que mereixia per la seua eficàcia i regularitat.

Defensant l'escut del rat penat va disputar 363 partits oficials i va guanyar la Copa del Rei de 1979 i un any després la Recopa i la Supercopa d'Europa.

Actualment Angel Castellanos ostenta el càrrec de president d'honor del Granada i està considerat un dels jugadors més importants en la història del club nazarí.

Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email