GRUPO PLAZA

OPINIÓ VCF

El valor de la Copa

5/03/2019 - 

VALÈNCIA. Onze anys després de la mediocritat assumida com a triomf, i d'algun revés brutalment dolorós com aquell gol en el descompte de M´Bia (perdó pel record), Mestalla va abraçar l'èxtasi.

Ho va fer per la porta gran, amb un Mestalla que va estar a l'altura del moment de tornar a ser feliç. Diuen que la felicitat és el camí i no la destinació, no sabem què ocorrerà en la final. Sabem que el crit de "Mestalla quiere la Copa" és la reivindicació d'una afició que es va revelar davant l'enèsima declaració de menyspreu cap a una competició que tantes alegries li ha donat històricament.

La felicitat és el camí, no la destinació; no sabem que ocorrerà en la final de Copa, però dos nits tan intenses com les eliminatòries davant Getafe i Betis produeixen molta més felicitat que totes les últimes classificacions per a Champions. Per als balanços són molt importants, d'acord, però donar-li de tant en tant una alegria a la teua afició no ha d'estar renyit amb ficar-te entre els quatre primers. Per cert, l'alegria i els diners no caminen agafats de la mà. De les sis últimes participacions en Champions, només en dos es va passar de la primera fase per a acabar caient en huitens. Massa acumulació de fiascos i cabrejos es mire per on es mire. Els balanços no apaguen frustracions de qui s'afarta i decideix no renovar-se l'abonament. Així que igual la rendibilitat d'entrar en Champions no és tan alta com igual es pressuposa.

El que sí que queda clar és que si l'RFEF per fi ha agafat el bou per les banyes de les seues obligacions (i certament, em consta que així és) i s'ha posat en marxa per a tornar a fer una Copa del Rei més important i més atractiva, res millor que la presència del club de Mestalla en una final.

Perquè dubte molt que el Barça vaja a mobilitzar la gent que mobilitzarà el València CF i perquè està per vore la importància que el propi club culé li done a una competició que ha vingut conquerint en les últimes cinc campanyes. Si algú li pot donar llustre i valor a la Copa, eixe és el València CF. Hi ha ganes de Copa, i això és una bona notícia per al valencianisme, però també ho és per a la Federació. Per dimensió, per història i per voler eixir de l'ostracisme, el València CF pot ser el club perfecte per a donar-li valor a la Copa.

Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email