GRUPO PLAZA

opinió vcf

Es tracta de no enganyar-se

12/02/2019 - 

VALÈNCIA. Em va ocórrer el dijous en el Villamarín, concretament en el descans. Mentre feia una interminable cua per a accedir al servici (l'edat obliga i el mal servei d'urinaris en la canxa bètica va rematar la feina), vaig poder intercanviar impressions amb algun afeccionat local.

No oblidem, que en aquell moment el Betis acabava d'avançar-se en el marcador i l'alegria els feia ser més proclius a l'intercanvi amigable d'opinions, ocorre en tots els estadis del món (amb el 2-2 en el minut 93, crec que encara hi ha algun que continua esmentant a tota la meua parentela). Però el cas és que vam estar intercanviant opinions del vist en eixa primera part. Parlarem de l'estat de forma de Canales i un afeccionat bètic (entre els trenta i molts i els quaranta i pocs) em parlava del canvi del València CF per a bé en les últimes jornades.

I ahí és quan va sorgir la frase que dies després em va portar a la reflexió. Jo li comentava al seguidor bètic que la temporada no estava sent bona, però que la Copa i els últims resultats li havien canviat la cara a l'equip. I ací és quan va sorgir la frase que dies després em va portar a la reflexió. L'home se'm va quedar mirant i em va dir: "El futbol moltes vegades es tracta de no enganyar-se. I no s'enganye, ací els bètics i els valencianistes, estem equivocats. La temporada no és dolenta, estem entrant al febrer i l'equip està viu en les tres competicions". Probablement eixa reflexió amagava "un estem millor que el Sevilla", quasi segur, però no deixava de ser certa.

Enganyar-se seria pensar que l'equip està fent una temporada impecable i que va sobrat. Per al Betis estar a EuropaLeague és cert que suposa un grau de satisfacció major que per al València CF que ve rebotat de la Champions en ser eliminat en el seu grup.

Ni després del partit el dijous a Sevilla l'equip anava a guanyar tots els partits de la temporada que li quedaven, ni després de l'empat davant la Real cal demanar el cap de Marcelino. Potser una miqueta de calma li faria bé a molta gent.

Que l'equip podria haver-se acostat a més punts del Sevilla? Indiscutible. Que fa ben poc s'estaven demanant caps en esta ciutat? És una evidència. 

Potser la clau està sempre a realitzar análisi tan freds com impopulars, i això en un esport de masses com el futbol pinta a molt difícil. Potser, i només potser, això explica la complexitat d'este esport que ens torna a tots una miqueta bojos. I en eixa bogeria, tendim a enganyar-nos quan, vist el vist, es tracta de més aviat tot el contrari.

Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email