GRUPO PLAZA

opinión

I així protegiu?

A 24 hores d'enfrontar-te a la Reial Societat en un insuls tram final de lliga en què els punts valen per a ben poc, alguns han tornat a oblidar en un equip d'elit que les sensacions si tenen el seu pes i s'han d'anotar matrícules...

25/04/2017 - 

VALENCIA. A 24 hores d'enfrontar-te a la Reial Societat en un insuls tram final de lliga en què els punts valen per a ben poc, alguns han tornat a oblidar en un equip d'elit que les sensacions si tenen el seu pes i s'han d'anotar matrícules.

El València CF va perdre a Màlaga per incompareixença. Els seus cossos estaven allí però no la seua voluntat. Pareixien els humanoides sorgits de les baines de la pel·lícula "La invasió de los ladrones de cuerpos" (la bona, la de 1956 de Don Siegel. No revisen remakes casposos) .

La "quinta de la desgana" va tornar a aparéixer des del primer minut i fins que es xiulá la fí el València CF va tornar a ser eixe bloc lànguid que jugant al "tran-tran" deixa passar els minuts a la cerca de complir amb un tràmit obligatori del calendari a què es deuen pels seus contractes.

No és res de nou. Tots tenim infinitat d'exemples en la retina en les dos últimes temporades en què estos jugadors no han dignificat l'escut com els demanava el seu entrenador.

I dic això de l'entrenador perquè hi ha qui aprofita per a personalitzar en Voro tots els mals d'una plantilla que porta arrossegant dos temporades i amb sis entrenadors diferents el nom i l'escut de l'entitat.

I com sé que per dir estes coses, també n'hi ha que ja pensen que estàs demanant la renovació del de l´Alcudia, tornarem a explicar a alguns detalls.

El primer és el de que pense que Voro ha fet una feina complicadísima i de notable. Pareix que ara ens dóna igual, però quan Voro va agafar a l'equip, de salvar la categoria ja teníem prou. Fem memoria, la camisa no ens tocaba el cos.

Continue pensant que qualsevol altre entrenador que portara els números de Voro, hauria tancat el debat de la seua continuïtat de manera favorable. I això que no em pare a comptar els intangibles com posar en valor a Carlos Soler i a Toni Lato. I a pesar de tot això crec, per nombroses raons que Voro no ha de ser l'entrenador per a la pròxima temporada. Però si crec necessari realitzar alguna puntualització.

Continue pensant que qualsevol altre entrenador que portara els números de Voro, hauria tancat el debat de la seua continuïtat de manera favorable. I això que no em pare a comptar els intangibles com posar en valor a Carlos Soler i a Toni Lato.

I malgrat tot això crec, per nombroses raons que Voro no ha de ser l'entrenador per a la pròxima temporada. Però si crec necessari realitzar alguna puntualització.

Crec que Voro es va enganyar en l'aliniació, en el plantejament i inclús si se m'esgota en algun canvi. Crec que es pot discrepar de Voro, de la seua continiuitat, que et pot agradar més o menys, però d'ací a les faltes de respecte dels habituals fanfarrons que esmolen la seua valentia en l'anonimat de les xarxes socials, crec que va un abisme. Perquè després eixos es creuran amb la facultat de ser més valencianistes que ningú. Més que l'escut i que el pal de la bandera. Però després seran els primers que s'esgarren les vestidures quan en els mitjans -fonamentalment "nacionals"- es diguen barbaritats i exigiran que se li tinga respecte al València CF. Però clar, com demanaràs respecte si eres el primer que faltes als teus. Si no et respectes tu a tu mateix, no podràs demanar respecte al de fora. Es pot discrepar de Voro i voler o no la seua continuïtat, les faltes de respecte -i a més en la seua gran majoria anònimes- em sobren. Així protegiu al València CF?

Però a més no volia oblidar-me de qui ha perpetrat -de manera majoritària- dos lamentables temporades: els futbolistes.

Uns futbolistes que parlen per activa i per passiva de com ho ha fet de bé Voro i de que hauria de seguir. Però es queden en això, a parlar, en les paraules.

Si de veritat volgueren que Voro continuara no li farien marranades com la incompareixença per desídia en La Rosaleda, perquè cada actuació d'eixe calibre suposa una tatxa d'enormes dimensions en el fèretre de la continuïtat del seu entrenador. Ho vaig dir al principi, no tindre objectius, no significa que els últims partits no servisquen per a res. Però bo, això a ells ni els va, ni els ve. Espere que Mateu Alemany prenga bona nota i en la seua idea de gestió per a esta nova etapa del València CF càpia una profunda neteja de vestidor.

Perquè per a acabar els dic als jugadors sobre Voro, el mateix que li recriminava línies arrere als fanfarrons de l'insult fàcil: així protegiu a Voro per a facilitar-li la seua continuïtat?

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email