GRUPO PLAZA

història vcf

Jaume Hernàndez Perpiñà. Mestre i referent

El passat dijous ens va deixa Jaume Hernàndez Perpiñà, degà i referent del periodisme esportiu valencià. Ell i el germà major, José Manuel, formaren una nissaga de periodistes que desenvoluparen el seu treball i exerciren el seu magisteri entre finals dels anys trenta i 1989, any en que Jaume es va jubilar...

30/06/2018 - 

VALÈNCIA. El passat dijous ens va deixa Jaume Hernàndez Perpiñà, degà i referent del periodisme esportiu valencià. Ell i el germà major, José Manuel, formaren una nissaga de periodistes que desenvoluparen el seu treball i exerciren el seu magisteri entre finals dels anys trenta i 1989, any en que Jaume es va jubilar, encara que va continuar col·laborant en diferents mitjans de comunicació i publicacions fins quasi el final de la seua vida.

Com a periodista, va desenvolupar la major part de la seua carrera front els micròfons de Ràdio Nacional d'Espanya i de Ràdio València, en una època en les que les retransmissions radiofòniques havien de, no sols narrar, sinó ajudar a visualitzar als seus oients, el que passava sobre el terreny de joc.

La seua participació en prensa escrita també va ser rellevant, així va treballar a diferents capceleres tant valencianes com de la resta se l'Estat, de vegades utilitzant els pseudonims de “Jaime Martín” i “Banderín” per a no que no el relacionarien amb el seu germà major per qui tenia una gran admiració.

Si la seua trajectòria periodística va ser destacada, la seua tasca ajudant a divulgar la història del club de Mestalla no ho va ser menys. Jaume Hernández Perpiñà, en este aspecte també va seguir el camí iniciat pel seu germà José Manuel, autor del llibre del 50 aniversari del València CF/FC. Així, de la seua ploma sorgiren llibres com: “Història del Valencia CF” (1974), “Historia del Fútbol Valenciano” (1982), “Historia del Campeonato Mundial de Fútbol 1982” (1982), “40 históricos del deporte valenciano” (1988) i “La gran història del Valencia CF” (1994). Tots ells imprescindibles per als que han volgut conèixer, no sols la trajectòria del club blanc-i-negre, sinó també de bona part de l'esport valencià. 

Jaume Hernández Perpiñá, com pot comprovar-se és una figura clau en el coneixements i la divulgació de la història del València, club dels seus amors, de qui tenia l’insigna d'or i diamants des de l'any 1954, quan el mateix Luís Colina, amb Vicent Peris com a testimoni, se la va imposar per la seua dedicació i amor a la institució.

El seu últim projecte, que desgraciadament no podrà vore, ha sigut escriure el pròleg del llibre del centenari del València FC/CF, que eixirà al mercat al desembre pròxim. No podia haver millor prologuista.

La seua darrera aparició pública va ser el passat 25 de gener en l'homenatge que li va retre el Fòrum Algirós a Mestalla, el seu estadi i la seua casa.

Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email