GRUPO PLAZA

bombeja agustinet! / OPINIÓN

La final d’Elx

23/04/2021 - 

VALÈNCIA. Paco López aplega on aplega. Molts el fan culpable de la situació de l’equip, des de la derrota front a l’Athletic en semifinals de Copa. És injust. El míster és responsable d’allò que ell fa malament, en l’àmbit de la preparació de l’equip, física o tàctica. Se li atribuïxen per això erros en els canvis de jugadors, desajusts en l’entramat defensiu, problemes a baló parat, a favor i en contra, poques oportunitats per als futbolistes de la pedrera, etcètera. Però d’unes altres moltes coses no té la culpa; senzillament no formen part de les seues responsabilitats. I no obstant tot ho arreplega, tot li cau damunt: la indolència de molts dels jugadors importants, l’escassa professionalitat d’uns altres (ho és no aguantar 90 minuts a un ritme digne?), la falta d’actitud en alguns encontres o de sang, la planificació d’una plantilla desequilibrada sobretot per una erràtica política de contractes, etcètera. Quina influència té un entorn absolutament autocomplaent en l’absència d’exigència en este vestidor? Qui és responsable de que este equip no sàpia jugar a l’altre futbol? Culpar de tot al mateix és una temptació simplista, però no aprofita de res, si és que volem que la crítica siga constructiva i servisca per a millorar.

Obviament López, com qualsevol entrenador responsable, fa tot allò que està en la seua mà per a tapar en les rodes de premsa les carències dels “seus” xics i del propi club. Accepta gustós convertir-se en el paraigües que rep totes les galtades.

Sempre hem dit des d’esta columna que López, amb poca experiència en l’èlit, va creixent professionalment, any a any, junt a l’equip i al club. Els entrenadors de futbol cada volta són valorats més per la seua capacitat de gestió del vestidor i menys pel treball estrictament futbolístic en entrenaments i partits. Vol dir açò que, si López vol seguir creixent junt al Llevant, que segur que sí, haurà de ser capaç d’assumir molts d’eixos aspectes que no són responsabilitat seua i fer-los funcionar d’una altra forma, perquè en definitiva els erros en eixes parcel·les acaben condicionant tot el seu treball.

Elx és una final. Ho ha dit el míster. I així és. No hauria d’haver passat mai en la vida, però les baixes prestacions de l’equip des de fa massa partits ens han posat en esta tesitura: una derrota en el Nou Altabix podria deixar la distància amb el descens en +8 i la tremolor en les cames dels llevantins. López es veu, curiosament, en la necessitat de recordar-ho en la roda de premsa de la prèvia per a que els seus futbolistes no es deixen anar, de nou; per a evitar un nou ridícul, tan sonat com el d’Anoeta o Vila-real.

Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email