GRUPO PLAZA

història vcf

La temporada del Centenari

Esta campanya lliguera, per tot el que significa, ha estat llargament esperada per l'aficio i en ella hi han posades moltes il·lusions tant a nivell futbolístic com a nivell social. No entrare a valorar l'aspecte esportiu, esta publicació té grans analistes i fantàstics col·laboradors que ho fan molt millor que qui escriu estes línies...

8/09/2018 - 

VALÈNCIA. Benvolguts lectors, hui iniciem la tercera temporada de les columnes dedicades a la història del València FC/CF en Plaza Deportiva. Si sempre és una responsabilitat escriure al voltant del passat del club més representatiu de les nostres terres, enguany, al celebrar-se el primer centenari del naiximent del club, encara ho serà molt més.

Esta campanya lliguera, per tot el que significa, ha estat llargament esperada per l'aficio i en ella hi han posades moltes il·lusions tant a nivell futbolístic com a nivell social. No entrare a valorar l'aspecte esportiu, esta publicació té grans analistes i fantàstics col·laboradors que ho fan molt millor que qui escriu estes línies.

Pero en l'aspecte social, si puc dir que no espere altra cosa que desitjar que tots els actes relacionats amb la celebració d'estos cent anys servisquen per a reafirmar i posar en valor tot el que ha representat l'entitat valencianista, per a tants milers d'aficionats repartits per tot el món. 

La present campanya ha de ser la de la reafirmació d’un sentiment nascut l’1 de març de 1919 i els diferents actes que es programaran han de servir per a honrar la memòria de les persones i dels fets  que convertiren a un equip, creat com tants altres en els primers anys del segle passat, en l’entitat més important de les nostres terres. 

Viure el centenari d'un club de futbol sols passa una vegada en la vida, per tant hi ha que disfrutar-ho des del primer instant. A més, afortunadament, moltes són les iniciatives que estan sorgint aprofitant l'efemeride. Unes auspiciades pel propi València i altres, millor dit, moltes altres, sorgides de forma autònoma i amb absoluta independència del club: cançons, programes de ràdio, especials a la prensa escrita, documentals, llibres, etc. Estes propostes, segons la meua húmild opinió, han de tindre única pretensió: aconseguir que el centenari siga una celebració de, per i per a tots els valencianistes. 

Per altra banda, totes elles no fan sinó demostrar com de viu està el sentiment i quina és la vitalitat creativa que envolta al València. 

Esperem que els rectors del club sapiguen aprofitar tota esta energia sorgida al caliu d'esta conmemoració per a posar les bases sobre les quals construir el futur. I això, entre altres coses, passa per fer que l'aficionat estiga orgullós del seu club per damunt de resultats i classificacions puntuals. 

Mentres tant, a Plaza Deportiva, aprofitarem esta columna setmanal per a fer un repàs als personatges, els esdeveniments i els llocs, que feren gran al València FC/CF al llarg d'estos cent anys que estan prop de complir-se.

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email