història vcf

L'última copa

10/11/2018 -

VALÈNCIA. Esta vesprada  el València s'enfrontarà al Getafe, l'últim rival a qui els de Mestalla derrotaren en una final copera. Això va ser el  16 d'abril de 2008. Eixa victòria va suposar la conquesta de la setena Copa per als valencianistes.

La temporada 2007-08 dels blanc-i -negres va ser del tot menys normal. Va guanyar la Copa del Rei, en Lliga va estar a un pas del descens i en Champions va tindre una mediocre participació. Possiblement eixa ha sigut la campanya més irregular de tota la seua història.

Entre tot el maremàgnum de problemes que es puguen imaginar la única alegria va arribar al campionat de Copa. Després d'haver fet un torneig perfecte eliminant al Real Unión de Irun, Betis, Atlético de Madrid i al Barça, casualment tot equips campions d'esta competició,  els valencians es van classificar per a la final de forma brillant.

El València es va oblidar dels seus problemes i va afrontar la final amb les seues millors armes per destrossar les il·lusions del Getafe. Els jugadors van tirar d'orgull per a alçar la Copa. Els valencianistes varen saber interpretar la final com fan els grans.

Poc després del xiulet inicial va arribar el primer gol, obra de Mata, que va posar en avantatge als blanc-i-negres. L'asturià, decisiu en tot el torneig, va rematar de cap a la base del pal un gran servei de Silva al cor de l'àrea. La pilota va fregar lleugerament en Arizmendi i va enverinar la seua trajectòria.

Pocs minuts després, el València tornava a marcar. A la treta d'un córner Alexis Ruano, va fer el segon d'un cop de cap a plaer que va ferir de mort als madrilenys. En només onze minuts, el “Geta” estava fulminat.

A la vora del descans, Moretti va cometre un penal sobre Contra. Granero el va va transformar en gol i els equips entraren als vestidors amb 2-1 al marcador.

Fernando Morientes va sentenciar a set minuts del final i va desencadenar l'eufòria entre els aficionats desplaçats al Calderón i en tota València.

Després del partit, entre jugadors i directius, es va prendre una sorprenent decisió: l'ajornament de les celebracions pel títol, a causa del mal moment que travessava l'equip en Lliga, fins que s’aconseguira la permanència.

Com la dolenta classificació al campionat lliguer no es va redreçar fins el final de la temporada i no estava el tema per a massa festejos, eixa Copa de 2008 ha passat a la història del club com la no celebrada.

Tal vegada, algún supersticiós podria pensar que eixa és la causa principal de la llarga sequera de títols per la qual travessa l'entitat. No estaria de més que algú del club, per si de cas, li donara a eixe trofeu una volteta per la ciutat, encara que siga en l'autobús turístic, per a tractar de trencar el malefici.