GRUPO PLAZA

opinión

MeritoNcràcia

21/09/2019 - 

VALÈNCIA. Segons el diccionari el mèrit és allò que dona valor, fa digne de recompensa o de consideració una cosa. També és el dret a rebre reconeixement per algo que algú ha fet.

Fins i tot, el tindre, o no, mèrits és la base fonamental de sistemes de govern o d’organitzacions socials, el que es coneix com a meritocràcia. En estos sistemes u organitzacions els càrrecs es determinen en funció de l'habilitat, la competència, la formació, l'experiència, l’aptitud o el talent. En definitiva dels mèrits i no pels privilegis, l'herència o l'assignació arbitrària.

En contraposició a la meritocràcia, trobaríem el nepotisme, definit com la preferència que es dóna als parents, amics persones properes per ocupar determinats llocs de treball sense avaluar les capacitats que posseeixen per al càrrec a exercir. 

La Societat Anonima Esportiva dominada accionarialment per Peter Lim, vista la seua trajectòria en quan als ocupants de la banqueta del primer equip, estaria més pròxima al nepotisme que a la valoració dels mèrits. Així, dels set entrenadors que ha tingut l'equip de Mestalla des de l'entrada dels asiàtics, només Voro, el recanvi de la casa per a situacions d'emergènciai Marcelino van arribar a la banqueta del València amb experiència prèvia en Primera divisió. De la resta dels seus ocupants ni Nuno Espirito Santo, ni Gary Neville, ni Pako Ayestarán, ni Cesare Prandelli havien preparat a cap equip de laLiga. 

Vist açò, pot pensar-se, pel que sembla, que per a Peter Lim, l'experiència és un mèrit totalment prescindible per a ficar-se al front de l'equip del qui és el màxim accionista, que no únic propietari. I novament esta premisa s'ha tornat a repetir en la figura del nou inquilí de la banqueta valencianista. El qual arriba a Mestalla després d'haverformat part del cos tècnic de la Federació,havent dirigit les seleccions Sub 16, Sub 17i Sub 21 i d'haver ajudat a Lopetegui tant en l'absoluta com en la seu breu estància al Real Madrid. 

Esperem que els bons resultats, com el del dimarts a Stanford Bridge, facen que Celades es guanye l'afecte del vestidor i de l'afició. El seu bé serà el de tots.

Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email