GRUPO PLAZA

opinión pd / OPINIÓN

I amb el número 10, Kang In

8/02/2021 - 

VALÈNCIA. Ahir era la primera vegada que es podia comprovar quina incidència van a tindre els reforços d'hivern. Perquè sí, ho són, encara que vinguen al Valencia CF en qualitat de cedits. I poc que contar. Només un ui de Cutrone que podria haver aconseguit una setmana molt divertida per allò del 'Montoyas y Tarantos' en que s'ha convertit el valencianisme. Ferro i Oliva no van tindre la sort de jugar en San Mamés i començar a omplir fulles relatives al seu rendiment. El central sembla haver arribat amb bon peu, sent ja protagonista d'un dels videos del canal de comunicació del club, VCFMedia, junt a Guedes, que va compartir vestidor ja a Benfica. Estos gestos donen un poc d'esperança per a pensar que encara hi ha gent dins al club que mira més enllà de les quatre coses immediates, que sap com fer valencianisme, pinya o comunitat.

No sabem si faran alguna cosa semblant amb Cutrone i Piccini. Encara que el lateral siga una altra alta d'hivern, ja sap que significa el Valencia CF i podria fer de guia a Patrick, que ha vingut amb una cançó davall el braç i un cognom perillós, fàcil de parodiar si no està encertat en allò de ser bomber. I amb Oliva, Maxi Gómez o el mateix Miguel Ángel Bossio podrien ser protagonistes. Oliva, hereu de prestat del 10, tan significatiu que era i tanta polèmica que va portar que ningú el portara. Fins a metàfores es van arribar a escriure i cantar per deixar orfe d'amo tal numeració.

Soler o Kang In era el debat. Un per petició. L'altre, sembla, per interés comercial. És evident que qui va decidir no entén de codis de vestidor ni de futbol en general. Però açò fa llançar una pregunta a l'aire: estaria jugant més Kang In Lee si portara el 10 i no el 20? Sembla que per a Gracia, com anterioment per a Celades i Marcelino, encara no està del tot preparat per a portar ixe pes. Ser hereu de Fernando s'ha de demostrar dia a dia, en entrenaments primer i en partits després. Ficant les coses difícils a l'entrenador. Que rebufe perquè té a dotze o tretze jugadors i només pot alinear d'eixida a onze. Exigint als que estan amb el peto de titular en els entrenaments per ser un d'ells. I després, una vegada allí, ja arribarà poder triar numeració.

Però clar, i si es una cosa de confiança? I si el número 10 és com una tassa de Mr. Wonderful amb tot positivisme? Probablement no sabrem mai on podria arribar Kang In sent valencianista. Ni la quantitat de mercat asiàtic que podria haver obert. Peter Draper, aquell executiu de marketing que va portar una vegada una camiseta amb estreles, deia que el Valencia CF fora d'ací no era tant com ens pensàvem. Potser tinguera raó. Però les decisions que, d'un temps a esta part, es fan per mirar a un futur a mig termini molt poquetes vegades són encertades. I molt probablement l'any que ve, Kang In no porte el 10 ni cap altre dorsal perquè tocarà vendre'l i no viure altre cas Ferran. I ens tornarem a lamentar que no té el Valencia CF cap força per poder tindre patrocinadors a Asia o altres llocs.

Quina llàstima. Unes coses correctes i altres tan mal. I tot per no treballar amb la diligència del que va a estar 20 anys al mateix lloc. Encara que el tiren demà. Eixe és el dolor de veres.

Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email