GRUPO PLAZA

BANDES DE MUSICA EN MESTALLA (Valencia CF-Ath. de Bilbao)

Societat Artístico-Musical de Picassent

25/09/2021 - 

VALÈNCIA. La Societat Artístic-Musical de Picassent va actuar ahir a Mestalla en el partit del Campionat de LLiga, Valencia CF-Ath. de Bilbao. La societat musical de l’Horta Sud a les ordres del seu director, Víctor Soria Urios va interpretar les obres: Centenari de la Societat Musical de Picassent, Goya, Caridad Guardiola, Fet a posta i el Tio Ramón. L'entitat va estar representada en el superbox del coliseu valencianista pel president de la Societat Musical, Francesc Morató Soldevila i el regidor de Participació Ciutatdana, Seguretat i Protecció de Picassent, Salvador Morató Sobrevela.

La tradició bandística a Picassent es perd en la nit dels temps. Tenim notícies, gràcies al cronista oficial Amadeu Lerma, que al segle passat ja existien a Picassent dues agrupacions musicals, però no hi ha constància escrita que puga aportar dades precises.

 La marxa de la banda començà el 6 de gener de 1919. En aquell temps el nom que es va adoptar va ser el de “Centro Musical Explorador” que durà fins a 1939, en què va canviar el nom pel d’Unión Musical de Educación y Descanso’ i ja en data més pròxima, i amb la nova llei d’associacions, s’inscriu amb el nom que té en l’actualitat, Societat Artístico-Musical Picassent.

La banda ha participat en tota mena de concursos i certàmens artístics, i està en possessió de tots els premis de totes les seccions del Certamen Internacional de bandes de la fira de juliol de València, destacant l’any 1933 amb el mestre Ramón Ramírez Caldes, on es va aconseguir el primer premi en la Secció Especial, el més important de la història de la Societat.

Els directors de la banda simfònica que més han destacat, pels premis aconseguit i pel seu major temps a la direcció, han sigut: Ramón Ramírez Caldes, Salvador Seguí Pérez, Vicente Palau Puchol, José Onofre Díez Monzó, Vicente Morató Tarazona, Benjamín Manzano Fort i Andrés Valero Castells.

Al final dels anys 90 començà a funcionar la Jove Orquestra de la Societat amb el mestre Benjamin Manzano. Però no va ser fins a l’arribada del mestre Onofre Diez quan l’Orquestra pren cos i es consolida. Per al curs 2006-2007 es torna a fer càrrec de l’orquestra Rafael Ramón. En el curs 2013/2014 va assumir la direcció Victor Soria Urios. I en curs 2016/17 s’ha posat en marxa l’orquestra infantil, una experiència molt valorada i que està donant uns resultats molt bons. La dirigeix també Víctor Soria.

També funciona a la Societat la Banda Juvenil, que va començar el seu camí l'any 1977 de la mà de José Onofre Díez Monzó, i realitzant el seu primer concert el 21 de novembre d'aquell mateix any. En 1982 va estar dirigida per Àngel Crespo García, Vicente Morató Tarazona i Benjamin Manzano Fort. El 8 de març de 1997 i impulsat per Andrés Valero Castells es reprén l'activitat de la Banda Juvenil. L'any 2000 es fa càrrec de la direcció de la banda l'actual director Juan Bautista Soria Medina.

Des del 2005 dirigeix la Banda Simfònica,  Victor Soria Urios. En Abril del 2007 la Banda es presentà al Certamen de la Diputació de València obtenint el segon premi a la primera secció. A l’any 2009, el segon premi al Certamen de Torrevieja, i en 2017 guanya el primer premi i la menció d’honor, de la secció primera, del Certamen de la Diputació de València i el primer premi de la secció primera del Certamen de la Comunitat Valenciana.

Des de desembre del 2010 és President de la Societat Francesc Morató Soldevila

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email