GRUPO PLAZA

BANDES DE MUSICA EN MESTALLA (Valencia CF-CA Osasuna)

Societat Musical de Benicolet

16/04/2022 - 

VALÈNCIA. La Societat Musical de Benicolet (la Vall d’Albaida), va actuar el dissabte a Mestalla en el partit del Campionat de LLiga, que van disputar Valencia CF-CA Osasuna. L’entitat musical a les ordres del seu director, Julio Donet va interpretar les obres: Paquito el Chocolatero, La Vereda, l’Entrà, Orgullo Santiaguista, Pepe el Fester, Pérez Barceló, Pepe Antón, el Abuelo, José Luis Valero y Amunt València.

L'entitat va estar representada en el superbox del coliseu valencianista pel directiu de la Societat Musical, Jorge Climent Català i la regidora de Benicolet, Maria Teresa Canet Prats.

A Benicolet, un municipi de la Vall d’Albaida amb aproximadament 700 habitants naixia la Societat Musical de Benicolet, l’any 1987. Un grup de joves il·lusionats amb la idea de formar una banda es van posar en marxa durant l'estiu i ja al mes d'octubre van començar amb les classes de solfeig amb un total de 43 educands que iniciaven així la tradició musical a la seva localitat. El 22 de novembre de 1987 van celebrar la festivitat de la patrona dels músics, Santa Cecília, va ser una mica estrany ja que els músics encara no disposaven d'instruments. Però volia que els educands comencessin a sentir la il·lusió d'uns projectes que en poc temps es farien realitat. El 20 de gener de 1988, doncs, l'entitat musical es legalitza i s'aproven els estatuts. El següent pas va ser la compra d'instruments necessaris per a l'escola que va iniciar el curs 88/89 amb 45 educands. Amb les festes patronals de Benicolet del 1989 la societat musical realitza un concert per mostrar l'activitat que es duia a terme a l'escola. Així arriba l'any 1990 quan la banda realitza la primera sortida pública pel carrer en honor al patró del poble Sant Joan Baptista i va ser el 28 de juliol d'aquell mateix any quan finalment va ser inaugurada.

El primer director de l'entitat va ser Francisco Arnalte i Boronat qui va ser substituït el 1999 per la directora Inma Mateu i Fortuño. Els passos de la Societat Musical de Benicolet es tornaven cada cop més ferms, actuant en diferents esdeveniments. Destaca el 2007 la celebració de la XVII Diada de Música de la Vall d'Albaida amb el director Juan Carlos Bataller i Anduix. A aquest acte van acudir més de 30 bandes i va tenir un èxit clamorós. El 2015 celebren el seu 25è aniversari sent un any amb diferents activitats al voltant de la Societat Musical. Des de 2007, la Societat Musical de Benicolet està dirigida per Julio Donet i Mestre i la presidència, des de 2020, recau sobre Llorenç Gregori Grau, que junt a l’esforç de tota la junta directiva treballen per seguir sumant anys i tenir una escola de música ferma que garanteixi el futur de la banda.

Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email