GRUPO PLAZA

BANDES DE MUSICA EN MESTALLA (Valencia CF-FC Barcelona)

Societat Musical de Bonrepòs i Mirambell

20/02/2022 - 

VALÈNCIA. La Societat Musical de Bonrepòs i Mirambell (l’Horta Nord), va actuar el diumenge a Mestalla en el partit del Campionat de LLiga, que van disputar Valencia CF-FC Barcelona. L’entitat musical a les ordres del seu director, Josep Ros Garcia va interpretar les obres: Morenito de València, Amunt València, 1903, Som l’afició,  Xàbia, Fiesta en Benidorm, La Perla del Xúquer,  Pérez Barceló, Paquito el Chocolatero, Pont de Ferro, El Gato Montés y Amparito Roca.

L'entitat va estar representada en el superbox del coliseu valencianista pel president de la Societat Musical, José Antonio Esteve Cabanes i l’alcaldessa de Bonrepòs, Raquel Camila Ramiro Pizarroso.

La Banda Simfònica compta en l'actualitat amb una plantilla de més de 50 músics amb una mitjana d'edat molt jove, i un nombre de dones molt significatiu en relació a altres bandes de la Comunitat. Una part dels músics cursa ensenyaments professionals o superiors de música en conservatoris o seguix formant-se en la pròpia Escola de Música de la Societat Musical. Els directors de la Banda Simfònica des de la seua fundació han sigut Manuel Tomás Gil, Asensi Cabo Meseguer i en l'actualitat, Josep Ros Garcia.

La Societat Musical es va fundar el 20 de Juny de 1991. Naix com a conseqüència de l'entusiasme d'un grup de persones, amants de la música i el suport de la corporació municipal, en especial el seu regidor de cultura Josep Lluís Raga. En l'actualitat compta amb més de 300 socis i una Junta Directiva formada per 18 persones encapçalada per José Antonio Cabanes Esteve. Els presidents anteriors han sigut Domingo Hurtado Díez i Pilar Ros Juan. La Societat Musical desenvolupa una gran activitat cultural a Bonrepòs i Mirambell participant en molts dels esdeveniments festius i culturals que es programen a la localitat.

Dins de les commemoracions del 15é, 20é i 25é aniversari la Societat Musical ha celebrat concerts extraordinaris al Palau de la Música de la Ciutat de València. A nivell nacional cal destacar la participació al Certamen Nacional de Bandes de Música “Vila de Leganés”, on va obtindre el 2on Premi, i la gira realitzada per diverses localitats de Galícia.

L'any 2002, va realitzar una gira a la Toscana italiana, convidada per l'Ajuntament de Roccastrada, oferint diversos concerts en diverses ciutats d'aquesta zona, destacant els oferits al castell de Belagaio, a Roccastrada i Florència. A l'estiu de l'any 2007, participa a les festes de Maria Pita, que organitzen la Diputació i l'Ajuntament de La Corunya, en un concert amb la Coral “Foias Noves” d'aquella ciutat.

L’entitat en possessió de la Alta Distinció de la Generalitat Valenciana i de la Medalla de Plata de les Belles arts del Ministeri de Cultura. Els últims anys, la Banda Simfònica de Bonrepòs i Mirambell ha actuat al Palau de Congressos de Peníscola, i ha realitzat intercanvis amb Bandes d’altres localitats, com és el cas de Daganzo (Madrid) i Puente de Génave (Jaén). En 2021, es celebra el 30 aniversari de la seua fundació amb projectes per a dur a terme com l’estrena d’una obra inspirada en el poble, un concert d’antics directors i per a tancar l’any, altre concert amb diverses associacions del municipi.

Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email