GRUPO PLAZA

de la companyia catalana Dau al Sec

Una versió de ‘El mercader de Venècia’ per entendre la gènesi del capitalisme

6/04/2021 - 

VALÈNCIA. El Teatre Micalet acollirà del 9 a l’11 d’abril la versió d'El mercader de Venècia de la companyia catalana Dau al Sec. L’obra, escrita originalment per William Shakespeare, ha sigut versionada pel dramaturg alemany Konrad Zschiedrich per a posar el capital en el centre del seu argument i reflexionar al voltant del sentit que tenen els diners en les vides de les persones.

Dirigida en un inici pel mateix Zschiedrich, i posteriorment per Mingo Ràfols, aquesta proposta naix amb l’objectiu de narrar d’una manera diferent la història d’Antonio i Shylock, personatges principals de El mercader de Venècia, amb un format reduït, contemporani i centrada a accentuar elements com la usura, la riquesa, l’odi recíproc entre cultures i la gènesi del sistema capitalista actual, “que sembla amagar-se entre les paraules de Shakespeare”, segons defensa Zschiedrich.

La trama d’aquest clàssic de la dramatúrgia s’inicia quan Bassanio demana al seu amic Antonio, un exitós mercader, 3000 ducats per tractar d’obtindre la mà de Pòrcia. Antonio, qui té tots els seus béns en mar, contacta amb Shylock, un usurer jueu que proposa un pacte diferent als habituals: si en el termini de tres mesos Antonio no salda el deute, el prestador tindrà dret a una lliura de la seua carn.

Mercé Managuerra encapçala el repartiment amb la seua interpretació de Shylock, paper amb el qual va guanyar el Premi Margarida Xirgu a la millor interpretació femenina de la temporada 2018-2019. Per la seua banda, Sílvia Forns, Lolo Herrero i Damià Plensa, completen l’elenc que donarà vida als 8 personatges que intervenen en aquesta peça en la qual Shakespeare oscil·la entre comèdia i tragèdia per reflectir la totalitat d’un sistema social ja pervertit a la seua època.

Després de les representacions de Dau al Sec, el Teatre Micalet programa, del 16 al 18 d’abril, l’estrena de Hipocondriart, una proposta de 
Borja López Collado, guanyadora del IV Torneig de Dramatúrgia Valenciana organitzat per l’Institut Valencià de Cultura, i produïda posteriorment en residència a la sala valenciana. Paral·lelament, el dissabte 17 d’abril, també es realitzarà la funció mensual de L’actualitat en 3 pataes amb Xavi Castillo.

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email