GRUPO PLAZA

OPINIÓN VCF

Bufar en caldo gelat

16/10/2018 - 

VALÈNCIA. Li ha caigut al València CF un al·luvió de crítiques en les últimes hores per la mesura aplicada el diumenge de no vendre en taquilles i el mateix día del partit, entrades per al xoc entre la seua filial i l'Hèrcules. És a dir, per prioritzar als seus abonats i evitar un problema que ja se li va generar en una altra citadel filial fa dos temporades. En aquell moment, socis i abonats van posar -i amb tot el dret- el crit en el cel, i atès que el club no volia tornar a trepitjar-se els dits, va prendre cartes en l'assumpte.

Els qui disparen a tot el que es mou entorn del club de Mestalla obvien de manera intencionada certs detalls. Com per exemple, que el València CF sí va donar a l'Hèrcules 200 entrades al preu de 3 euros perquè foren venudes en les taquilles de l'estadi José Rico Pérez. Que el club de Mestalla va avisar a començament de la setmana passada (concretament el dilluns 8 d'octubre) que no s'anaven a vendre més entrades en taquilles el dia del partit -o siga, que allà qui va voler fer el desplaçament sense l'entrada, però avisats, estaven-. Que el "mini" de Paterna només té capacitat per a 1.500 localitats -totes elles assegudes-. Que la temporada anterior es va aplicar la mateixa mesura en un partit davant l'Elx, i finalment, que és la mateixa mesura -que amb tot el dret del món- ha aplicat este mateix cap de setmana el Llevant UD davant el partit de la seua filial amb el CD Castelló a Bunyol.

No sóc jo persona dels de pegar la "cabotà" a tot el que fa el club de Mestalla. Les meues amenaces i pressions m'ha costat més d'una vegada. Fins i tot aniré més enllà, proclame fermament que no m'agrada gens la deixadesa institucional davant el seu propi Centenari pel greuge cap a la seua mateixa història que açò suposa i considere també evitable l'últim embolic de la retirada dels abonaments de llotja VIP als expresidents de l'entitat. No, no crec que tot el que fa el València CF està ben fet.

Però sí observe en els últims temps una encesa afició a criticar tot el que fa el València CF, des de cert sector que -encara no sé per què- destil·len un pudent aroma de superioritat intel·lectual que no pot amagar una xenofòbia mal dissimulada. Sí, són aquells de "el club és del xinès, ja no és valencià". Imbecilitat comparable a dir que el Chelsea ja no és londinenc per tindre un amo rus o que el París Saint-Germain no és parisenc per tindre un amo de Qatar.

Alguns creuen que el més "cool" està en aventar-li al València CF a la mínima. Ja saben que anar en contra de tot allò que supose cultura de masses sempre va estar ben vist des de certs púlpits. Però no s'enganyen, és només sal grossa, l'única funció de la qual està a disfressar una sàtira de la qual es creuen amos i que només està justificada quan a certs "intelectualoides" els fa gràcia. Quan no els para bé, trauen a relluir una autoproclamada superioritat que només legitimen ells davant de la resta de la humanitat. 

O siga donar-se aires de grandesa quan no la hi ha per cap lloc. El que sempre s'ha donat a dir "bufar en caldo gelat".

Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email