GRUPO PLAZA

opinión

Dit està

15/01/2020 - 

VALÈNCIA. Ja ho ha dit. “sabem tots que al final la propietat decideix sobre les inversions i les vendes, son els seus diners”. Ha hagut de donar mil voltes, negar evidències, i fer el memo. Però finalment, la setmana passada, des de Gidda, Anil va confirmar la regressió en entrevista a Marca.

No és res que no sabérem la resta del món, la novetat és que ho diga qui mai va voler admetre-ho. No hi ha cap tardança. Simplement estem davant la consolidació de l'única estructura tolerada per Lim des de la seua arribada. Entrenador novell, agraït per una oportunitat que mai va somiar tindre, apanyant-se-les com puga, o sàpia. Un trassumpte de director esportiu sense poders, complint funcions administratives, i l'home al castell de Singapur jugant al PC Futbol.

Un primer pas. Encara que segueix amb circumloquis, com insistir en abraçar el talent jove (alta rendibilitat). Em pregunte jo amb quines armes eixiràs a per ell en un món on clubs com la Juve o el Man.City s'estan gastant 30 i 35 milions en subdèneus. O la factoria Red Bull caminant amb la seua xarxa planetària a la qual tampoc se li cauen els anells per gastar 20 quilos en xavals de 18 anys. Sense oblidar rivals locals amb entre quinze i vint tècnics a sou, més col·laboradors.

És el ‘jo controle’ dels addictes a la mentida.

Certament, el futbol s'està bundesligitzant. Prompte serà estrany veure jugadors de +30 en els top-elit. Però, penses que la Roma està tocant-se els pirindolos? O l'Atlètic? O el Tottenham? Fins i tot el Madrid fitxa esta classe de perfils. Quasi tots porten anys preparant-se per a eixe escenari consolidant estructures. Què fas tu? Vols talent jove, però et carregues tota l'estructura existent que s'encarregava de buscar-ho. Lluny d'implementar-la, la redueixes. Retalles un pla que estava orientat a crear una familia d'equips satèl·lits per a foguejar el talent que la teua escola no pot absorbir. Converteixes Paterna en un quilombo. Intentes ficar merda amb l'operació Diakhaby per a justificar desfer-te d'ell en un traspàs sense sentit, però després et gastes 14 en Correia o vas preguntant per un díhuit anys del Mònaco pel qual demanen 25 milions.

Vols talent jove, però els quatre scoutings que queden estan en les mateixes condicions que estaven els Catoira, Salamanca o Vicente.

L'única realitat en l'era Meriton és que la vertadera direcció esportiva va estar sempre a Manchester. En els cafés, sopars, i festes dels Neville i la Class of 92. Que són els que li mengen el cap al amo. Autors intel·lectuals de moltes de les barrabassades patides estos anys. Són la vertadera influència sobre Lim i el VCF. Amb la secretaria tècnica a Portugal, seguint la política d'externalització executada per la propietat des de 2014, deixant poquetes coses ja a casa.

A tota esta funció no li queda molt. Durarà lo que tarden en tocar l'equip. En ficar i traure peces a la babalà. Si s'allarga molt més en el temps, sabent les pretensions del futbolista, o les novies que té, espere no haver de veure com comencen a traure draps bruts de la seua renovació de juvenil per a pintar a Ferran de traïdor. Passar-se estiu i tardor tocant la simbomba en lloc de marcar els temps per a no veure's en estes al gener, com es va cansar d'advertir Alemany des del seu ostracisme, té certs riscos.

En fi, per a què seguir. Que cap home de futbol els haja dit que sí a les seues condicions de treball ja diu suficient. Lo de que al juny, al juny, col·lega, decidiran si incorporen o no a algú a l'estructura esportiva ja ho deixem per a altre dia. Al juny, quan el món estiga presentant les seues noves cares i venent les que no vol, ací estarem amb assumptes propis del mes de setembre… de l'any anterior.

Tant de bo un dia haguera ciutat, i en lloc d'aplaudir tot com a foques es qüestionaren esta classe de discursos buits. I lo trist és que al final ho centrem tot en els fitxatges. Però s'ha descuidat també l'atenció que es feia al jugador fora de Paterna… recuperadors… dinamitant fins i tot els serveis mèdics. Etcètera, etcètera.

La lluentor de l'herència, de moment, ho va tapant tot.

Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email