GRUPO PLAZA

OPINIÓN

Els colorins del futbol modern

28/10/2019 - 

VALÈNCIA. La cosa va començar amb les botes. De les clàssiques negres, amb noms mítics com Marco o Franjo es va passar a una gama multicolor. Alfonso, aquell de la pedrera madridista que va triomfar al Betis, va obrir el meló amb les seues botes blanques. Després rojes, verdes, grogues o blaves vestien els peus de jugadors professionals i, per supost, de xiquets. De fet, encara recorde un equip de benjamins que vaig entrenar als que vaig nomenar 'Colorines', al veure el ventall colorit que tenien els seus peus al fer un rogle previ a un partit. I les botes ja no han deixat de ser de colors cada vegada més estrambòtics. 

Els balons, blancs i negres. Dos colors hereus del marró inicial. Els Tango i aquell mític Mery Sport. I a les nostres eres i camps de terra, el Mikasa. El de les marques al cos que te duraven tres dies si rebies una pilotada. De fet, els balons d'altres colors van començar a tindre protagonisme en les comunions, com a cosa novedosa i, perquè no dir-ho, un poc hortera. Un baló roig damunt del llit, al costat del rosari i el ciri. Quasi sempre l'amo d'aquell baló d'altres colors tenia dos peus esquerres i era el passaport per poder tindre protagonisme en els partits del solar. I era un poc una festa jugar amb una pilota roja, que era la pilota d'hivern. Bueno, més que d'hivern, era pilota de neu. Vista poques vegades a Estudio Estadio quan era un programa que pagava la pena sintonitzar. I ara, quan et canvien l'horari, canvien el color de la pilota. Groga, pel marketing. I enguany d'un color rosa o morat. 

I el color d'hivern fa que els que ens trobem al nostre sofà ens permeten sentir-nos com si jugarem contra el Barça de Guardiola o la Espanya de 2010. No la veus ni de lluny. Esta setmana, als nostres sofàs ens hem sentit jugadors del Barça o el Madrid. No hem vist cap pilota. Sembla una broma de mal gust que una lliga com esta que dona prioritat a l'espectador de casa per damunt del que es desplaça al camp. Maltracte de la pilota. Maltracte a l'espectador. Res nou d'un temps cap ací. Show me the money, clar.

Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email