GRUPO PLAZA

història vcf

La Champions ja està ací

El proper dimecres a les 21 hores, el vell camp de Mestalla es preparara per a viure el primer partit del València a l'edició 23 de la UEFA Champions League, la millor competició futbolística del món a nivell de clubs

15/09/2018 - 

VALÈNCIA. El proper dimecres a les 21 hores, el vell camp de Mestalla es preparara per a viure el primer partit del València a l'edició 23 de la UEFA Champions League, la millor competició futbolística del món a nivell de clubs. 

En un temps en què la imatge, el “postureo” i el posicionament semblen marcar l'esdevenir de persones i grups socials, disputar esta competició fa als clubs “visibles”, els fica en l'aparador, o en el “candelabro” com diria la Mazagatos. A dia de hui, ningú pot negar que la Champions ho dóna tot i no només parlem en termes econòmics, esta competició et dóna visibilitat, si estàs en ella eres “algú” en el panorama futbolístic, pertanys al club dels escollits, de l'elit futbolística europea, que és com dir mundial.

Que València estiga fora de la màxima competició és una cosa que no es pot permetre i ara no sols estic parlant del club de futbol. Competir contra equips de Londres, París, Roma, Munic, Manchester, Torí, Milà, Amsterdam, Moscou, Lisboa o Lió, entre altres ciutats, situa el “cap i casal” valencià al mapa. De la mateixa manera que altres esdeveniments esportius, que tant agradaven als nostres polítics locals, i això si, a molt menor cost econòmic i social.

Des del 9 de desembre de 2015, data de l'últim partit que els blanc-i-negres, entrenats pel comentarista anglès Gary Neville, jugaren en esta competició i en el què foren derrotats en Mestalla per l'Olympique de Lió, fins al dia de hui, moltes coses han canviat al València FC/CF. 

L'entitat, condemnada a viure a colp d'improvisació, sense un rumb clar i a expenses dels capritxos del màxim accionista que gestionava, des de Singapur, el club com qualsevol altra de les seues moltes propietats, ha passat, afortunadament, a ser dirigida  d'una manera seriosa i professional.

Així, al fer-se les coses correctament i amb trellat s'ha pogut revertir la situació. L'exemple més clar va ser la planificació de la temporada passada, plantejada esportiva i econòmicament per arribar a un únic objectiu: classificar-se de nou per a la competició de les estreles. 

Un torneig, on el València és el tercer equip de la Lliga en participacions, onze comptant l'actual i partits jugats (98), amb un balanç de 43 victòries, 28 empats i 27 derrotes. I on ocupa  la quinzena posició de la classificació general per davant d'equips com l'Ayax, Benfica, Roma, Nàpols, Tottemhan o City per citar alguns.

Ara, a pocs dies de l'inici de la primera jornada, sols ens queda desitjar, que esta nova participació valencianista siga una festa per a jugadors, tècnics, dirigents i sobretot per als aficionats. Que així siga.

I no puc finalitzar esta columna sense recordar la millor definició que mai algú ha fet d'esta gran competició: "Champions es Champions...y a ti te encontré en la calle". Ningú com Jesús Barrachina, quan exercia les tasques de portaveu del club de Mestalla, ha sabut expressar amb menys paraules tot el que suposa participar en esta competició. 

Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email