GRUPO PLAZA

pilota

Lluís de la Vega: "Intente ser més agressiu"

20/11/2021 - 

VALÈNCIA. Lluís de la Vega (23 anys, Almussafes) ha guanyat enguany la Lliga i la Copa amb molèsties en la seua esquerra. “La tinc lesionada i no puc desplegar-la”

Arribar a la final de la Copa Diputació de València Caixa Popular sense ser favorit i derrotar amb solvència (60-35) l’únic equip invicte en el campionat… Això és sort o treball?

En una semifinal i una final cal estar bé en el moment exacte. Pense que això es treballa, però també té una part de sort. Les dues coses. Cal adaptar-se millor al trinquet que el rival i crec que Javi i jo ho vam fer. També cal preparar la partida i estar bé mentalment, perquè és una final i hi ha pressió. Si no te la lleves no disfrutes, com em va passar en la primera final del mà a mà que vaig jugar (2020). No la vaig disfrutar gens, estava nerviós i no em va eixir res.

Ja tens experiència en finals. Eres dels que canvia la rutina per a preparar-les?

Faig la mateixa rutina, però és cert que alguna cosa dels entrenaments es modifiquen. Són més tècnics, més en el trinquet, toque més pilota per a guanyar en sensacions. Per la resta, faig la mateixa rutina: vaig a classe, quede amb amics igualment… Intente desconnectar un poc.

L’esport d’elit comença a alertar dels riscos de la pressió per a la salut mental. Però, a tu se't veu molt tranquil en el trinquet…

Abans de començar la partida… En el moment de les presentacions estic nerviós. Ara bé, quan la pilota comença a rodar em vaig allunyant de tot un poc, del públic, i només pense en la partida i en tornar pilotes, en intentar guanyar. I em va bé així.

Enguany, campió de Lliga, del Diputació de Frontó, de Copa i finalista en l’Individual. És el teu millor any?

Indubtablement. Respecte als resultats, estic segur que sí. Respecte al joc, he millorat, però és cert que l’esquerra la tinc lesionada i no puc desplegar-la. En les ressonàncies no me ix res, però li tire per dalt amb l'esquerra i note com una corrent. De totes formes, he madurat el meu joc, em col·loque millor al rebot, torne més pilota i, sobretot, crec que quant a l’actitud he canviat, sóc un altre, sóc més calent, encara que mantinc el cap gelat quan toca. En les competicions he trobat l’equilibri.

Què has de millorar?

Moltes coses. Una d’elles és buscar més la corda, o millorar en les partides del dia a dia. Pense que molts aspectes del meu joc es poden millorar, però és complicat perquè, al final, cada jugador és un món i cadascú té els seus punts forts i febles. Intente ser més agressiu, perquè pot vindre bé per a competicions per parelles o mà a mà.

Individual és l’objectiu número u?

El gran objectiu ara és el trofeu Mestres a final d’any. És cert que m’encantaria guanyar el mà a mà, tinc eixa espineta clavada. L’any que ve, quan tornen les dates em prepararé el millor possible i eixiré amb la mateixa il·lusió de sempre per a intentar guanyar-lo.

Eres dels que està preparant-se tot l’any per a l’Individual?

No, perquè és un campionat tan fugaç… Ara qualsevol xaval, amb la pegada que tenen, t’envia a casa el primer dia. Si estàs pensant tot l’any en eixe campionat i caus a la primera és un colp molt dur. Cal anar partida a partida.

Tens 23 anys i tens un palmarés que alguns dels millors pilotaris no van aconseguir en tota una vida. Ho has pensat?

Pense que tinc bon palmarés, però només em fixe en millorar el meu joc. Les competicions em motiven moltíssim, però també ho fa millorar cada dia i ser un millor jugador l’any que ve.

No tens por a quedar-te sense motivació?

No se'm pot acabar la motivació per la pilota professional. Mentre jugue campionats i disfrute seguiré jugant a pilota professional.

El trinquet està preparat per a respondre a les expectatives de les noves generacions de pilotaris?

Hem crescut en trinquets que, en el dia a dia, estan pràcticament buits. És una llàstima. Jugar campionats, que és quan ve molt més públic, és el que més ens motiva als joves. Crec que és el que ens fa falta, perquè és el que sempre desitges: ser professional, que la gent vinga a vore’t i que disfrute.

Què et sembla que les xiques passen a ser jugadores professionals?

M’encanta. En qualsevol esport d’elit hi ha xiques professionals. La societat valenciana i el món de la pilota respondrà, anirà a vore-les i pagaran una entrada per a les partides. Espere que, a poc a poc, es consolide eixe món professional femení.

Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email