GRUPO PLAZA

opinión pd / OPINIÓN

Memelència, però no tant

18/03/2020 - 

VALÈNCIA. Probablement mai superarèm el curs 32/33. Salvats in extremis del descens amb un gol il·legal. Fruit d'un suposat pacte entre Colina i un vell amic de xiulet (implicant el linxament de Mendizorroza a l'equip). Un accident de trànsit amb diversos jugadors ferits, quedant un d'ells amb cara de Ribéry. Una ruïna econòmica que va portar a plantejar-se la conversió en societat anònima, quedant finalment en mans d'una junta de creditors. Lo que hui cridem concurs. Un sol punt sumat fora de casa en tot l'any. I una fractura entre premsa-club-afició tan notòria que es van arribar a trencar acreditacions abandonant Mestalla durant setmanes fins a rebre les pertinents disculpes públiques després d'un inusitat atac contra els cronistes instigat des de la mateixa institució.

Estem lluny d'allò, encara, però la 19/20 no es queda molt arrere. Un projecte boicotejat des de dins, varicel·les, lesions, coronavirus, coixos amb fitxa de crack, caceres entre aficionats, competicions en pause sent l'únic obligat a jugar una eliminatòria a porta tancada, mamarratxades vàries…

Si esperàvem que el centenari portara un impuls, vents que conduïren al vaixell a noves cotes, la ressaca s'està encarregant de desmentir-nos. Aquell 2019 pareix ara tret d'un estrany somni. A vegades he de regirar l'arxiu i els vídeos per a conscienciar-me que va ocórrer de veritat de lo llunyà e irreal que em resulta tot vist des de l'ara.

El Covid dirá cap a on tirem. Si com indiquen les optimistes prediccions de la UEFA a finalitzar la temporada de manera exprés al estiu, o cap a l'anulació total. El calendari no dóna moltes més opcions. I qualsevol resulta una benedicció. En el pitjor escenari, la pandèmia ens estalvia una nova i gloriosa campanya del Memelència Furgol Clu. En el millor, trobem la salvació al curs en mig del caos. Dos mesos de descans, desinfecció, minipretemporada... per a recuperar forces i amagar-ho tot darrere d'un arreó circumstancial.

Fins i tot a risc de ser utilitzat per a no prendre consciència, evitar solucions o normalitzar destarifos, seria lo més desitjable. Però la meua opció favorita, la que més m'excita, és la possibilitat d'acabar ací i ara i no saber res fins a agost. Cinc mesos out seria lo millor per a la nostra salut mental. Encara que trobe molt més captivador que no hi haja futbol en un any, escenari pornogràfic, si no fóra per una cosa tan greu.

Ben mirat, a veure si la màgia del centenari no es va esgotar i realment continua treballant pel nostre bé. Passe el que passe, el Meme wins.

Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email