GRUPO PLAZA

Pilota

Tots contra Tonet IV

La Lliga Bankia de raspall s’estrena hui al trinquet de Bellreguard amb el jove jugador del Genovés com a principal atracció del campionat. “La meua il·lusió de xiquet era ser campió Individual i ho he aconseguit abans del que m’esperava. Ara vull fer disfrutar la gent en cada partida”, explica el mitger

9/01/2021 - 

VALÈNCIA. La XXXVIII Lliga Bankia – Trofeu Diputació de València de raspall alça el teló esta vesprada al trinquet El Zurdo de Bellreguard amb l’enfrontament inaugural del torneig entre el trio del Genovés i el de Castelló (18.00 h.). Per davant, 35 partides (deu jornades de fase regular, semifinals d’anada i tornada i una final a partida única) amb 18 dels millors pilotaris de la modalitat sobre les lloses. En la línia de meta, a mitjans del mes de març (si la pandèmia ho permet), el preuat títol de la competició per equips més important de la temporada espera nou campió.

En la nodrida llista d’aspirants, un jugador destaca entre la resta. Un pilotari diferent atrau totes les mirades, més expectants que mai, des de l’escala. Com tocat per una vareta màgica que atorga superpoders, Tonet IV, la indiscutible revelació del 2020, es presenta al ball amb el vestit de principal favorit a la victòria final. Acompanyat per Vicent al rest i Jose a la punta, encapçala el trio al qual tots volen véncer. El gran rival a batre. Tots contra Tonet IV.

El primer examen per a Tonet IV i el seu equip serà esta mateixa vesprada, amb Marrahí, Lorja i Murcianet al davant. La primera prova de foc per a comprovar si el mitger del Genovés ha digerit com cal els èxits del 2020. “En els últims temps tot m’ha eixit molt bé. Després de guanyar la Lliga, l’Individual i el Mestres crec que he pogut assimilar-ho. Ara estic amb moltes ganes de fer un bon campionat, molt content amb l’equip que m’ha tocat perquè som un trio molt jove i que té molta il·lusió”, comenta Tonet IV, qui als seus 22 anys, després de les vacances de Nadal, ha tornat als estudis (un grau superior d'FP) mentre ultima la preparació per a l’assalt a la Lliga.

El pilotari de la Costera és conscient que, a partir d’ara, en cada partida tindrà enfront una contra complicada, amb ganes de destronar el jugador de moda. Tanmateix, no vol pegar-li massa voltes ni augmentar el pes de l’exigència que sempre acompanya, com una dolça tortura, al campió. “No vull posar-me eixa pressió de ser el rival a batre pels altres, perquè la pressió no és bona. Pense que cal eixir a jugar i disfrutar. La meua il·lusió de xiquet era ser campió Individual i ho he aconseguit abans del que m’esperava. Ara cal seguir guanyant i, sobretot, fer disfrutar la gent en cada partida. Jugar una partida i, independentment del resultat final, que la gent se’n vaja contenta a casa per l’espectacle que ha vist. Això és el que més m'ompli”, destaca Tonet IV.

Malgrat la seua joventut, el pilotari del Genovés ja guarda una Lliga a les seues vitrines (2020) i ha disputat més d’una final. Suficient bagatge per a conéixer el camí que s’ha de seguir rumb al triomf final. “La clau està a compenetrar-se molt amb els companys. És un campionat molt llarg i jugar a gust amb el teu equip és molt important. Cada jugador ha de saber com juga el seu company. En el meu cas, són un jugador que sempre intente recolzar l’equip, ajudar als companys. Cada quinze intente parlar, comentar la jugada. Cadascú aporta allò seu a l’equip. Igual enguany jo tinc ara un poc més de responsabilitat”, remata.

El trio de Tonet IV és una de les atraccions més potents d’esta nova Lliga en la qual altres cinc equips lluitaran fins a destrossar-se les mans a la caça de la victòria. Una oportunitat perquè els restos com Moltó, Marrahí o Ian, sempre candidats a guanyar en qualsevol partida, es reivindiquen després de claudicar davant un mitger en l’Individual. També ho serà perquè jugadors com Brisca, Seve o Canari confirmen l’excepcional salut esportiva del raspall, o perquè joves valors com Vercher, Vicent i Salelles II es destapen sense complexos i desafien, cara a cara, la lògica del trinquet. La Lliga està esperant-los.

Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email