GRUPO PLAZA

opinión vcf

Va de bo, cavallers!

29/10/2018 - 

VALÈNCIA. Com en el nostre esport autòcton, la Pilota Valenciana, va de bo. Ara anem a obtenir resposta a un encès debat que semblava vedada per la confiança de l'entrenador. L'infortuni en forma de lesió de Dani Parejo ens va a donar la resposta en el debat entre "haters" i "grouppies" del de Coslada.

Vaja per davant que sempre m´he significat Parejista. Però això no li eximeix d'una visió crítica quan així ho estime un servidor oportú. Que Parejo no està al nivell de la temporada passada, és una evidència que només els Parejistas encegats d'amor negarien. Que és possible que al futbolista li haguera vingut bé un pas per la banqueta en algun partit, és una hipòtesi barallable i que entra en qualsevol debat tan assossegat com a constructiu. Però d'ahí al fet que el 10 siga el culpable de tots els mals de l'insuls "rei de l'empat" és molt dir per més que els seus més furibunds odiadors acaben amb rigidesa en el dit índex de tant assenyalar-lo.

Miren, jo tinc molt clar que Parejo no és tan bo com diuen els seus "advocats defensors" ni tan dolent com reiteren els seus detractors. Si Parejo no té caràcter per a ser capità, això calia dir-ho la temporada passada quan es van guanyar molts partits. Ara és oportunisme pur.

I ho tinc tan clar, com que sent molt poc el que fa en comparació de la temporada passada, segueix sent el migcampista que més aporta en el vessant ofensiu. Açò no li eximeix d'haver tingut que passar algun partit per la banqueta, però si Parejo no està bé (i repetisc, per a mi no ho està) caldrà preguntar-se com estan la resta de futbolistes que encara aporten menys que el de Coslada en la faceta constructiva.

S'han parat a mirar en algun partit d'esta temporada els moviments dels davanters del València CF sense pilota? Porte diversos partits fixant-me de manera especial (sobretot en Gameiro i Batshuayi), i els vaig a dir una cosa: si sóc el primer que diu des de la temporada passada que el centre del camp vivia molt còmode parapetat darrere de les excel·lents xifres de la davantera, els diré que veient com es mouen els dos davanters esmentats sense pilota, ahí no filtraria una passada entre línies ni una barreja de Xavi, Iniesta, Guardiola i Platini.

Ara no està Parejo, això també significa que va a haver-hi futbolistes que van a tindre l'obligació de fer un pas al capdavant: Carlos Soler, Wass, Kondogbia... és el seu torn. Ara toca demostrar si els detractors del madrileny tenen raó apuntant al fet que hi ha més solucions en la plantilla.

I per descomptat, els de dalt han de despertar ja. Rodrigo (per pes específic dins d'eixa plantilla), Gameiro perquè ha costat 16 milionassos d'euros i encara no ha demostrat gens positiu, i Batshuayi. Que per tres milions d'euros de cessió molts pensem que a més d´Instagram i intentar jugadetes de cara a la galeria hauria d'aportar molt més.

S'aveïnen tres-quatre setmanes sense Parejo. El debat pren una nova dimensió amb el madrileny fora de combat. Cavallers, va de bo!

Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email