GRUPO PLAZA

història vcf

Veïns i contrincants

Aprofitant l’enfrontament d'este cap de setmana al Madrigal entre els de La Plana i el València pot ser un bon moment per a repassar quina ha sigut la trajectòria dels de Mestalla en els enfrontaments contra els altres equips valencians...

22/09/2018 - 

VALÈNCIA. Aprofitant l’enfrontament d'este cap de setmana al Madrigal entre els de La Plana i el València pot ser un bon moment per a repassar quina ha sigut la trajectòria dels de Mestalla en els enfrontaments contra els altres equips valencians. 

Entre la temporada 1922-23, quan els “merengots” guanyaren el seu primer campionat regional i la darrera campanya en que es va disputar, la 1939-40, el València es va convertir en el gran dominador del futbol a les nostres terres, guanyant 11 campionats, més que la resta de tots els seus rivals junts.

Amb la creació del Campionat de Lliga, estes competicions territorials, poc a poc, anaren perdent l'interés del públic i la rivalitat es va traslladar al campionat de la regularitat, on competien les millors esquadres de l'Estat.

Sis són els equips valencians als qui s’han enfrontat els de Mestalla a la màxima categoria del futbol. A les comarques del nord trobem al CD Castelló i al Vila-real, en les del sud a l'Elx, l’Hèrcules i l'Alcoià i al cap i casal, el rival ha sigut el Llevant. El balanç dels enfrontaments directes és el següent:

Per equips, el millor balanç el tenen els valencianistes contra els d'Alcoi, l'equip de la “moral” sempre ha perdut, tant al Collao com a Mestalla, 8 partits, 8 derrotes.

Seguint amb els equips del sud trobem a l'Elx, l'equip valencià contra qui més ocasions han jugat els de Mestalla a Primera, 42 vegades, amb un balanç de 21 victòries, 9 empats i 12 derrotes. 

Contra l'Hèrcules, dels 40 enfrontaments en Primera, 19 guanyaren els valencianistes, en 7 hi hagueren taules al marcador i en 14 oportunitats isqueren victoriosos els alacantins.

Contra els granotes els blanc-i-negres han jugat 25 vegades amb  11 partits guanyats, 7 empatats i altres 7 perduts.

En les comarques del nord trobem al CD Castelló, el balanç dels enfrontaments amb els “orelluts” és de 14 victòries, 5 empats i únicament 3 derrotes.

I ara arriba l'únic equip de les nostres terres amb qui el balanç és negatiu: el Vila-real. Amb 16 derrotes, 7 empats i 13 victòries.

En total, dels 173 partits disputats contra els altres equips valencians a Primera, els valencianistes han guanyat 86, han empatat 35 i han sigut derrotats en 52 ocasions.

En la quantitat de temporades a la màxima categoria els de Mestalla sumen 84, seguits molt lluny per l'Elx amb 21, l'Hèrcules amb 20, el Vila-real amb 19, el Llevant amb 13, el Castelló amb 11 i tanca esta classificació l'Alcoià amb només 4. En total 88, quasi les mateixes que els blanc-i-negres sumen al llarg de la seua història a l'élit.

Si en estes dades les diferències són molt favorables als valencianistes, la següent, a banda d’aclaridora, és demoledora. En estes 84 campanyes els valencianistes, comptabilitzat la victòria amb 3 punts i l'empat amb 1, han aconseguit fins la passada jornada 4421 punts, mentres que la resta d'equips valencians es queden, entre tots, en 3503. Després de sumar els 1035 dels groguets, els 789 dels il·licitans, els 701 dels herculans, els 484 dels granotes, els 388 dels de Castelló i els 106 dels alcoians

Com pot observar-se, i les dades no enganyen, el València FC/CF ha sigut des de quasi el mateix moment de la seua fundació, l'1 de març de 1919, l'equip més important de les terres valencianes, per número de títols guanyats, temporades a Primera i punts aconseguits. El que l'ha convertit en el primer referent del futbol valencià. 

Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email