GRUPO PLAZA

història vcf

100 en el centenari

16/03/2019 - 

VALÈNCIA.  “Cent anys han passat i ací que seguim. Som un sentiment que al cor compartim”

Tornaran. Cisco Fran

Esta setmana és especial per al valencianisme, el València celebra el centenari de l'aprovació dels seus estatuts fundacionals, redactats l'1 de març de 1919, dia de la fundació del club. Però hui no parlarem d'història, hui me prenc la llicència d'emular a Paco Umbral en aquella mítica entrevista televisiva en la que digué allò de: ”yo he venido aquí a hablar de mi libro” i vaig a fer el mateix, encara que no parlaré del meu llibre sinó de la meua columna. I és que de vegades, el destí ens depara sorpreses i casualitats, i esta setmana, en la que es concentraran bona part dels actes més importants de la conmemoració dels primers cent anys de vida del València, es dona la feliç coincidència de que esta columna d'opinió, arriba també a la centena, evidentment no d'anys sinó d'articles, tots ells dedicats a la història i la trajectòria de l'entitat esportiva més important de les terres valencianes. 

Estimats lectors, hui tenen a les seues pantalles la columna que completa els primers cent d'una sèrie que espere tinga continuïtat al llarg dels anys a Plaza Deportiva. 

Ja queda lluny aquell 8 d'octubre de 2016 quan es va inaugurar esta secció setmanal. Al llarg d'estos anys, per esta columna han passat bona part dels personatges (jugadors, técnics, directius, aficionats) que han fet gran esta entitat. Per ací han desfilat molts dels més grans, però també altres que, tal vegada sense haver tingut un paper tan rellevant, també mereixien el seu reconeixement com a part de la nostra història. D'igual manera s'ha parlat dels triomfs, de les derrotes, de l'entorn que pul·lula al voltant del club, del camp de Mestalla, d’anècdotes gracioses i de moments dramàtics.

Cent columnes donen per a molt, però cent anys encara donen per a molt més. Així que, afortunadament, encara queden molts aspectes i temes que estudiar, investigar i contar del passat d'un club, tan viu i de vegades tan convuls, com el València i la meua intenciò és continuar donant a conèixer els orígens i el passat del club d'una manera amena i didàctica.

No voldria finalitzar esta centenària columna sense donar les gràcies, primer a Héctor Gómez per haver-me donat l'oportunitat de col·laborar en este mitjà, a Alberto Santamaría per donar-me continuïtat en este projecte, com també ho varen fer Salva Folgado i Manolo Montalt al front d'un grup on Vicente Fuster, Paula Mas i Miguel Fernández completen una gran redacció esportiva.

Per molts anys i moltes columnes.

Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email