GRUPO PLAZA

BANDES DE MUSICA EN MESTALLA (Valencia CF - R. Societat)

Centre Instructiu i Musical de Massanassa

6/02/2022 - 

VALÈNCIA. La Banda del Centre Instructiu i Musical de Massanassa va actuar el diumenge a Mestalla en el partit del Campionat de LLiga, que van disputar Valencia CF-Reial Societat. L’entitat musical de l’Horta Sud a les ordres del seu director, José Miguel Pérez Alemany va interpretar les obres: El Tío Ramón, Juanito el Jarri, Som l’afició, Alegria agostense, Azcàrraga, la Vereda, Els Preparats i l’himne, Amunt València.

L'entitat va estar representada en el superbox del coliseu valencianista pel president de la Societat Musical, Jesús Mateo Hidalgo i l’alcalde de Massanassa, Francisco Comes Montmeneu.

En l’actualitat el Centre Instructiu Musical de Massanassa compta amb una plantilla de  70  músics, una Banda Jove de 40 músics i un Centre d’Estudis Musicals que imparteix formació musical fins el 4 Grau Elemental i al que assisteixen un centenar d’alumnes.

La Banda del Centre Instructiu i Musical de Massanassa es funda als anys 20 del segle passat, tenint un primer període d’activitat que abasta  fins a l’any 1941. Per la seua direcció passaren un gran equip de professionals  com són, entre altres:  els Mestres, Martínez, Villa o Izquierdo.

És al 1981, quant comença a caminar la nova Banda de Música, i ho fa acompanyada per uns grans directors: Carmelo Sala Alemnany, Miguel Morellà Asins, José Giner Sanandrés, Pedro Giménez Ballesteros.

Ha participat al llarg de la seua història en Certàmens celebrats tant dintre de la Comunitat Valenciana com d’altres llocs de l’Estat, aconseguint importants premis. : Murcia, Leganés, Campo de Criptana... Cal destacar: el 1 Premi al Certamen de Llíria de 1931; 2º Premi al Certamen Faller de 1932; 2º Premi al Certamen de Cullera de 1935;  1er  Premi  al Certamen de Cartagena  -Murcia-1984;   2º    Premi al Certamen d’Altea, en 1988; 1er.  Premi al Certamen de Cullera  de 1989; el 2º Premi del Certamen Internacional de Bandes de Música de Valencia el 1990;  1 Premi al Certamen Provincial de Bandes de Música de la CV el 1996; 3 Premi en el Certamen de Bandes de Música Ciutat de Cullera, en 2007; any 2012, primer premi. 2ª secció en el XXXVI Certamen Provincial de la Diputació de València. A partir del l’any 2016  la direcció de la Banda és ocupada per l’actual Mestre-Director, José Miguel Pérez Alemany. 

Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email