GRUPO PLAZA

HISTÒRIA VCF 

El Maestro

22/06/2019 - 

VALÈNCIA. La setmana pasada dedicavem estes línies al prometedor futur de Kangin Lee, el considerat millor jugador del passat mundial Sub-20. Afortunadament per al jove sud-coreà, qui va arribar al València sent un xiquet, tot sembla encarrilat per a que siga un jugador dels qui marquen època.

La trajectòria actual de Kangin constrasta molt amb la d'altre xiquet prodigi: Nikon Jevtic, a qui se'l coneixia amb el sobrenom de “el maestro”. Com en el cas del asiàtic, el nostre protagonista també va arribar al planter del València quan tan sols comptava amb 11 anys. Les seues aptituds per a la pràctica del futbol i la seua qualitat tècnica van deixar admirats als dirigents del futbol valencianista, començant pel mateix Pep Claramunt, en eixos moments director del futbol base dels de Mestalla, el qual afirmava no haver vist mai un xiquet amb eixa edat tan ben dotat tècnicament.

D'origen serbi, però nascut a Anglaterra, Nikon Jevtic es va convertir, gràcies a la incipient Youtube, en una jove promesa del futbol a una edat massa jove.

El secret de tot allò residia en els entrenaments individualitzats, organitzats en sessions de dos hores, que li preparava el seu germà major Nèstor. La idea no era altra que aconseguir convertir-lo en una estrella del futbol mundial en un plaç de sis temporades, fent una mitjana de 300 entrenaments individuals per campanya.

Per aconseguir este ambiciós projecte Nikon no anava a l'escola. La seua educació quedava en les mans d'una germana que li donava classes. Tot açò amb el consentiment del seu pare, Zoran, agent de futbolistes.

La seua velocitat conduint el baló, el regat i el seu olfacte golejador feren que els seus companys d'equip començaren a conèixer-lo com "el Maestro" i eixe apel·latiu es va convertir en el seu cognom.

Les seues brillants actuacions molt prompte el van situar a l'orbitra d'altres grans d'Europa i amb tretze anys, va fitxar pel Schalke 04 i allí va començar un desastros periple per equips que el portaren a anar pegant tombs d'equip en equip, baixant esglaons i categories futbolístiques fins a arribar al modest Hellas Kagran de la cinquena divisió austríaca, on es va retirar al 2016, amb només 23 anys.

Actualment Nikon s'ha convertit en segon de l'Sturm Graz austriac, equip on el seu germà Nèstor exerceix com a primer entrenador.

Este cas, hauria de servir d'exemple per a molts pares, que centren les expectatives del futur familar en la possibilitat que un fill arribe a l'elit de l'esport, fins i tot sacrificant la seua infància, sense contemplar altres alternatives.


Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email