Hoy es 22 de noviembre
GRUPO PLAZA

/ OPINIÓN

El “repartiment”

Foto: Colección Jesús Roig.
9/04/2022 - 

VALÈNCIA. Quan als valencians ens parlen del repartiment, ens ve al cap aquell llibre que la tradició diu que va ser escrit pel rei Jaume I, però què, en realitat, són les notes que els escrivans reials van prendre de les donacions que el monarca va anar fent entre els seus lleials a mesura que conquistava les nostres terres. El “Llibre del Repartiment de València”, és un conjunt de tres volums. El primer, titulat Donationum regni Valentie”, conté anotacions notarials de les donacions d'immobles i oficis de la ciutat, horta i terme de València, atorgades per Jaume I a favor dels qui el van acompanyar en la conquesta. El segon, amb el títol de “Donacionum regni Valencie et Cathalonie”, és un nou registre de donacions i confirmacions reals distribuides per localitats, clàusules o circumstàncies de la donació. El darrer volum   “Domibus Valencia” és una relació detallada dels posseïdors de les cases de la ciutat de València, feta per carrers i barris, especificant l'antic propietari musulmà, el nou poblador cristià i altres circumstàncies. Al final del volum, hi ha una relació de les cases que quedaren a disposició del monarca. Com pot observar-se, el bon rei va deixar de manera clara i molt detallada com va fer la distribució dels immobles, terres i demés possessions entre els seus lleials cavallers que el van acompanyar, en les bones i en les dolentes, durant la conquesta de les nostres terres.

Hui en dia, diríem que Jaume I, malgrat viure al segle XIII, va fer tot un exercici de transparència informativa. Tot el contrari que han fet els actuals dirigents del València en la forma de fer el “repartiment” de les 20.757 entrades que li han correspost al club per la seua condició de finalista de Copa. Segons les dades donades pel club, dels 31.533 abonats només 12.887 han tingut opció de poder fer-se amb una entrada, per esta condició, quedant la resta, un 60%, sense eixa possibilitat. La diferència entre les entrades totals, 20.757, menys les 3.200 que s'ha quedat el club per als seus compromisos, i les 12.887 dels abonats és de 4.670. I estes són les entrades que han sigut assignades d'una manera, com a poc, confusa, opaca i injusta per als socis abonats. El club justifica que estes entrades es repartiran entre l'Associació de Futbolistes del València CF, els jugadors de l'Acadèmia, les escoles conveniades, l'Associació del xicotet accionista i els empleats del club. És a dir, el club, entre unes coses i altres s'ha quedat 7.870 entrades, un 38% del total, per vendre o repartir entre tots els seus “compromisos”. Molts d'ells, com tots sabem, sense cap abonament i que només s’apunten al carro valencianí quan es juguen finals o quan bufa el vent a favor.

A diferència del que va fer Jaume I en el seu temps amb els seus lleials, o el mateix Betis que ha destinat 17.720, el 85%, de les entrades als seus socis, els meritoners no han tingut massa deferència amb aquells que han acompanyat l'equip en estes darreres campanyes en les bones i, sobretot, en les roines i han preferit la companyia d'un públic molt més benèvol i dòcil cap als seus interessos. Com eixos sorprenents i misteriosos aficionats del València d'altres països que ningú sap qui són, ni d'on arribaran i que, segurament, no ompliran les grades de cartells, banderes i pancartes  amb el “Lim go home”.

En definitiva, el repartiment que s'ha fet està ideat per a tractar de diluir les protestes contra la nefasta gestió de Meriton Holding Ltd i d'esta manera no menyscabar la imatge de Peter Lim en els més de 160 països que retransmetran en directe la final.

I no hi ha millor manera d'acabar este article que parafrasejant al bon rei quan va pronunciar allò de: “Vergonya, cavallers, vergonya!”, el problema és que estos gestors, pel que sembla, ni tenen, ni la coneixen, ni la coneixeran.

Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email