Hoy es 7 de noviembre
GRUPO PLAZA

opinió

Guanyar al “Paradís”

16/02/2019 - 

VALÈNCIA. El València va visitar dijous passat, per tercera vegada en la seua història, el mític Celtic Park, conegut entre els seus seguidors com “The Paradise”. Un estadi amb una mística especial i amb sabor a futbol britànic de sempre. El Celtic, l’equip propietari d’este camp és l'esquadra més representativa de la comunitat catòlica escocèsa. És un dels dos clubs més importants del país i manté una rivalitat aferrissada, històrica i quasi ancestral, amb l'altre gran club de la ciutat i d'Escòcia: el Rangers FC, l'equip dels protestants.

Tots dos equips juguen el derbi de Glasgow, un dels més coneguts i controvertits en el món del futbol. Eixe partit rep el nom de “The Old Firm” i la rivalitat es remunta a 1888, quan es va disputar per primera vegada. Des d'eixe moment fins al passat mes de desembre el balanç no pot ser més igualat: 160 victòries per al Rangers, 156 per al Celtic i 99 empats.

La primera vegada que el València va visitar esta ciutat escocesa va ser amb motiu del partit de tornada de la primera eliminatòria de la Copa de Fires de la temporada 1962-1963. El partit va finalitzar amb empat a dos, gràcies als gols marcats pels davanters Waldo i Guillot. En el partit d'anada, els de Mestalla van derrotar l'equip escocès per 4-2, amb dos gols de Coll i dos més de Vicent Guillot.

Eixa campanya el València es va proclamar campió d’esta comprtició després d'eliminar als també escocesos Dunfernline i Hibernian, a la Roma i al Dinamo de Zagreb.

Poc després de l’eliminació davant els de Mestalla, en la campanya 1966-67, el Celtic guanyava la Copa d'Europa, convertint-se en el primer equip britànic en conseguir-ho.

La segona visita al Celtic Park va ser a la campanya 2001-2002. Quasi quaranta anys després, els dos equips van tornar a coincidir, esta vegada als setzens de final de la Copa de la UEFA, després d'haver superat el València al Chernomorets rus i al Legia de Varsòvia polonès.

Al partit d'anada, els de Benítez, van guanyar per 1-0 amb gol de Vicente, resultat que es va repetir en la tornada, però esta vegada a favor dels escocesos, el que va donar pas a la pròrroga i, al no haver gols, als penals. El València va necessitar set penals per superar als britànics per un global de 4-5. Van marcar Carew, De los Santos, Sánchez, Pellegrino i Mista i van fallar Vicente i Ayala. Després d'aquesta eliminatòria, el València va superar al Servette suís i va caure en quarts de final davant l'Inter de Milà.

Però el club blanc-i-negre ha tingut que jugar més vegades en Glasgow, ja que també ha tingut diferents enfrontaments amb el Rangers. El primer d'estos enfrontaments es va va produir a la desapareguda Recopa d'Europa de la temporada 1979-80, quan després d'empatar a un al partit d'anada, jugat a Mestalla, els valencianistes van protagonitzar una de les seues grans gestes continentals al guanyar a Ibrox Park per 1-3, gràcies a dos gols de Mario Kempes i altre de Rainer Bonhoff.

Posteriorment el València ha jugat dos vegades més a l'estadi del Rangers en la fase de grups de la Lliga de Campions, la primera d'elles, el 26 d'octubre de 1999, inaugurà el caseller de victòries valencianistes com a visitant, en el nou format de la màxima competició continental i la darrera finalitzà en un empat en l'edició de la temporada 2010-2011, l'última en la qual el club de Mestalla va viatjar a Escòcia fins el passat dijous.

Amb esta sisena visita, Glasgow ha igualat la Manchester en el primer lloc de les ciutats europees més visitades pels de Mestalla en les diferents competicions futbolístiques continentals i el València ha assaborit el que és guanyar al paradis.


Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email