GRUPO PLAZA

història vcf / OPINIÓN

La setmana del vintage

11/04/2020 - 

VALÈNCIA. Ahir es va complir el primer mes sense futbol a l'Estat espanyol, el primer mes sense cap competició a nivell professional, aficionat o de base. La pandèmia del coronavirus ha situat al futbol, a l'esport i en general a tota la societat en una situació de greu crisi, que només començarà a resoldre's quan els responsables polítics i les autoritats sanitàries creguen convenient alçar el confinament en el que vivim. Però, en estes setmanes, marcades pel tancament domiciliari, la falta de futbol en viu està siguent substituït per la reemissió de partits històrics, que d'alguna manera ens estan omplint el buit que ens deixa el no poder assistir als estadis o el no poder vore els partits en directe per la televisió.

Tornar a rememorar estos partits, ens ha fet recordar jugadors, entrenadors, presidents que formen part del nostre imaginari col·lectiu i al mateix temps ens ha fet recordar on érem, com vam viure aquells moments i amb qui vàrem celebrar eixes victòries. I en eixe instant és inevitable recordar a tots aquells que malauradament ja no estan entre nosaltres i que en eixos moments van ser partícips de la nostra alegria o ens van contagiar de la seua felicitat.

Eixos partits en Teledeporte i en À punt, així com els fantàstics reportatges dirigits per Paco Grande a “Conexión Vintage” i la sèrie documental “Ara fa cent anys” dirigida per Paco Lloret, han sigut el nostre particular De Lorian al passat, eixe cotxe que Marty McFly, el protagoniste de les pel·lícules de la trilogía "Back to the future", traduida al castellà com a "Regreso al futuro", conduïa a través del temps.

La victòria davant l'Athletic Club de la temporada 70/71, la remuntada lliguera contra l'Espanyol al 2001, la final copera del 99, el 6-0 al Madrid de les semifinals d'eixe mateix any i la final de la UEFA del 2004, a banda de fer-mos recordar als qui ho vàrem viure han servit per a ensenyar als més joves la grandesa que sempre ha tingut este club. Gràcies a estes reemissions, estos partits ja formen part, també, de la memòria de les joves generacions.

A més, en la setmana que ara finalitza el valencianisme, gràcies a les xarxes socials i a CV ràdio ha trobat a Mari Tere Berenguer, la jove aficionada que apareixia en les imatges del NODO a les celebracions del títol de Lliga de 1971 a Sarrià. Tot un símbol de l'alegria que suposa guanyar un títol i una figura anònima fins el passat dilluns. Una bona notícia en estes setmanes on les alegries, desgraciadament, són escasses.

#Joemquedeacasa

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email