GRUPO PLAZA

història vcf / OPINIÓN

Lim, entre el Salford i el City

18/07/2020 - 

VALÈNCIA. Ningú pot negar que Manchester és una de les ciutats on es viu amb més la passió el futbol. Els dos grans equips de la ciutat, el United i el City, rivals en nombroses ocassions del Valencia en competicions europees, són dos dels grans trasatlantics del futbol actual. 

Però el futbol a Manchester no s’acaba amb estos dos clubs. Així per exemple, al nord de la ciutat, només a cinc milles d'Old Trafford, juga el Salford City Football Club. Fundat en 1940,  és propietat, des de març de 2014, de la companyia Project 92 Limited i els seus accionistes són: els germans Gary i Phill Neville, Ryan Giggs, Nicky Butt, Paul Scholes i David Beckham. Tot ells membres de la mítica “Class of’92”, aquell grupet  de jovenets que, des de juvenils, van compartir vestidor al United i ho van guanyar pràcticament tot. Ara, una vegada retirats, comparteixen la condició de propietaris d'este modest club, amb un 10% cadascun. L'altre 40% pertany Peter Lim, el màxim accionista, que no propietari dels de Mestalla. Curiosament i a diferència del que passa al València, des de l'arribada de Lim este equip no ha parat de créixer, s'ha professionalitzat i ha aconseguit quatre ascensos en cinc anys, l'últim d'ells la temporada passada després de golejar al Fylde en el mític estadi de Wembley. Amb eixa victòria, el Salford FC abandonava la National League per disputar per primera vegada en la seua història la Football League Two, l'equivalent a la nostra Tercera divisió, situant-se a només tres ascensos dels seu gran objectiu: la Premier. Segurament, els propietaris del Salford, inclós el seu màxim accionista, a l'hora de prendre les seues decisions, aplicaran criteris futbolístics i possiblement fonamentats en les experiències viscudes pels sis ex-jugadors del United, homes de futbol al cap i a la fi. Un fet que es tira en falta en l'actual València, club on, pel que sembla, en la última temporada els impulsos i les decisions capritxoses han pesat més que el sentit comú a l'hora de prendre moltes decisions. 

I segurament algú dirà que gestionar un club modest és relativament fàcil, doncs podem tornar a un dels grans equips de Manchester i comprovar com el City ha aconseguit posicionar-se a l'avantguarda a nivell mundial, no només pel seu futbol, sinó també per l'excel·lent gestió administrativa que lideren el president, Khaldoon A l'Mubàrak i  el seu CEO, Ferran Soriano, demostrant que l'èxit esportiu pot combinar-se amb l'econòmic sota un esquema de treball sustentat pel talent de professionals altament capacitats en les diverses àrees d'acció del club. 

I és clar que ni el València, ni el seu màxim accionista, tenen el múscul econòmic dels cityzens, però no fa tant, només un any, es va demostrar que amb professionals ben qualificats els éxits i els objectius esportius i econòmics es poden aconseguir, com ho fa, al seu nivell, el Salford FC, l'altre equip de Lím.

Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email