GRUPO PLAZA

opinión 

Nova temporada

1/07/2019 - 

VALÈNCIA. Oficialment hui s’enceta una nova temporada. No m’he tornat boig, no. Ja sé que la pilota no començarà a rodar fins al pròxim mes de l’agost, però en el vessant econòmic l’exercici arranca hui. En el passat, en el que va acabar ahir, el València SAD ha aconseguit un mínim superàvit gràcies a una operació d’enginyeria financera que Mateu Alemany va traure’s del barret. Molt s’ha parlat de l’intercanvi Cillessen-Neto i molt s’ha debatut al voltant del mateix. Una transacció que no s’haguera dut a terme mai en la vida si blanc-i-negres i blaugranes no hagueren estat obligats a quadrar els seus números. Però deixant-los a un costat, la pregunta és clara: Marcelino té millor defensada la porteria amb l’holandés? Jo no m’atreviré a asseverar tal afirmació. No a priori. Com a molt, l'asturià empata. Perquè més enllà del rendiment del brasiler en els últims mesos, hi ha una realitat: Neto li va donar molts punts al seu equip durant quasi dos lligues completes. Ara la feina serà del seu hereu: igualar-lo no serà senzill.

Ara bé, Cillessen no és un qualsevol. El combinat de Mestalla compta amb un guardameta que tot i no ser titular en el FC Barcelona ha sigut capaç de mantindre el seu lloc en una selecció, la ‘orange’ que va a més. Estem parlant d’un dels millors porters del continent. Però dit açò, Neto no se n'ha anat sols perquè ha volgut, més aviat tot el contrari. L’ex de la Juve, és obvi, tampoc se n'ha anat perquè volia més minuts. Al sud-americà -a qui en algun moment se li ha calfat la boqueta, ha dit coses que no pensava i de les quals es penedix- l’han espentat a dir adéu. Eixa és la veritat del futbolista. Perquè Marcelino pensa que ja ha donat el seu zenit a Mestalla o perquè no li ha tolerat determinades actituds quan no ha jugat o perquè va jugar amb molèsties l’eliminatòria davant l’Arsenal o perquè aquestes poden reproduir-se en un futur. O per un poc de tot. Però la decisió ha sigut del club i no tant del jugador. O tal volta la seua marxa tinga molt a veure en què de tant en tant toca netejar el vestidor per a poder seguir exigint el màxim. Escollisquen.

I hi ha una altra realitat, ni el València ni Mateu Alemany hagueren fitxat a cap porter, amb un preu de 35 milions d’euros per molt bo que este fóra. Però tocava quadrar el pressupost i així ha sigut. L'últim, clar està, perquè en el d’enguany, la diferència entre Cillessen i Neto sí és important. Parle ara del cost del futbolista dins del famós fair-play. Mentre el brasiler costava poc menys de 5 milions d’euros entre fitxa i amortització, Jasper es menja vora 14 quilos anuals en estos conceptes. És a dir, que el porter titular li costa a l’entitat quasi el triple de diners en el pes comptable de la seua plantilla. I açò és una qüestió que també s’ha de conéixer.

De la mateixa manera que tots hem de saber que Cheryshev ha fet tot el que ha estat a la seua mà per signar amb el València fins al 2022 o que Rafinha ha estat disposat a rebaixar-se el sou per a tindre l’oportunitat de demostrar que pot tornar a ser una figura mundial a Mestalla si les lesions li ho permeten. O com Maxi Gómez li ha fet saber al seu germà i a la seua agència de representació que no escolten a ningú més perquè vol ser el ‘9’ blanc-i-negre quan arranque la competició oficial. I açò, cada dia que passa, està més a prop. Que ganes tinc!

Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email