GRUPO PLAZA

opinión pd / OPINIÓN

Comença l'estiu

20/07/2020 - 

VALÈNCIA. Ara sí és estiu. Encara que el calendari diga que portem ja uns dies. I els calors també avisen. Estacions molt diferents hem viscut en este 2020. El virus ens ha llevat la primavera i el futbol part de l'estiu. Perquè en estiu, si hi ha futbol d'equips, és de pretemporada. O era. I hem viscut una fartera de futbol, amb pràcticament partit tots els dies. Amb notícies del que passa dins del camp. I notícies del que passa fora d'ell, que a vegades té incidència en el verd. Els terratrémols a la llotja sempre han sigut coartada quan les coses al camp no van. 

I l'estiu de veres comença hui. Amb llistes d'entrada i eixida. Amb els cafés amb gel en la pausa del treball llegint quines són les novetats de l'equip. El nou rumor, les negociacions, les exclusives buscant reconeixement i medalletes. Tindrem pujades i baixades d'ànim conforme les notícies arriben. I sempre segons el pensament que tinga cadascú. Si arriba Fulano o Mengano d'entrenador tindrà, només ficar el peu el València, lovers i haters, que diuen ara els moderns, per ser batejat i tindré padrí. 

És moment del propietari. Meriton Holdings ha de botar al camp de les negociacions. Només cal demanar que tinguen trellat per deixar-se aconsellar pels homes de futbol que hi ha al club. Més que demostrat que quan ells trien les coses, no encerten. Com li va passar a Juan Soler en el seu dia, amb fitxatges de tarifa plana i entrenadors holandesos més pendents del sol i del golf que de treballar pel que cobrava. No queda més opció que anar amunt. I que, abans de les vacances, el club es sente amb la plantilla i mirar-se als ullets per dir-se les veritats del barquer. Les decisions de la direcció no han sigut les més encertades, però la baixada de braços dels jugadors, 'chavales' que diuen alguns com si foren adolescents, és també pegar-se un tir al peu de la seua professionalitat. En més vegades que les desitjables l'ambició que es suposa que ha de tindre qualsevol jugador que porte l'escut al pit ha desaparegut. De res valen els missatges a les xarxes socials si després no es demostren actituds al camp. Esta plantilla del Valencia CF ha sigut de Champions a Instagram i de meitat taula al terreny de joc. Cal fer reflexions en gelat per saber com es pot canviar la cara del club. Sembla que ve revolució. Que tinguen sort i trellat els que han de decidir. El seu encert serà l'alegria de la gent. Comença l'estiu. I venen curves, rius de tinta i hores de ràdio. Un dia menys per a la reconstrucció. Siga quan siga.

Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email