GRUPO PLAZA

/ OPINIÓN

La setmana dels ex

16/04/2022 - 

VALÈNCIA. Sis graus de separació és una teoria que intenta provar la dita popular que diu que "el món és un mocador". Dit d'altra manera, qualsevol persona està connectada a qualsevol altra a través d'una cadena de coneguts que no té més de cinc intermediaris. Segons esta teoría tots els habitants d'este planeta estem connectant amb només sis enllaços. Esta teoria va ser formulada l'any 1929 per l'hongarés Frigyes Karinthy. El concepte està basat en la idea que la quantitat de coneguts augmenta de manera exponencial amb cadascun dels enllaços de la cadena, i només cal una quantitat xicoteta d'enllaços per tal que el conjunt de coneguts siga la població humana sencera. Els convide a fer la prova i els asseguren que així és, per difícil que puga parèixer.

Si el món és un mocador, el del futbol encara ho és molt més. Així, per a arribar als “coneguts” del València, en els equips als qui s'enfrontaran els deixebles de Bordalás la propera setmana, sense dubte la més important a curt i a llarg plaç de l'entitat, no cal recórrer a tots eixos passos de la cadena ideada per Karinthy. Les plantilles de l'equip de Vila-real i la del Betis estan plenetes de jugadors, incloent a técnics i, fins i tot, a directius amb passat valencianista.

Si comencem este repàs pel rival del dimarts en Lliga, observarem com al primer equip dels groguets trobem a dos productes de l'extensa factoria de Paterna: Raúl Albiol i Paco Alcácer, els dos traspassats en el seu moment al Real Madrid i al Barça per 15 i 30 milions d'euros respectivament. I a dos dels components de l'últim València campió, eixe fantàstic equip entrenat per Marcelino García Toral: Dani Parejo, l'últim capità en alçar una Copa amb els de Mestalla i Francis Coquelin, el primer d'ells regalat i el segon venut per només 8 milions. Entrenant als de La Plana, està Unai Emery, qui va dirigir als valencianistes entre les campanyes 2008/09 i la 2011/12. I a la llotja de l' antic El Madrigal, presidint el club, està Fernando Roig, fill de directiu i germà d'un ex-president del València, a més d'haver sigut durant molts anys soci i un dels màxims accionistes de l'equip blanc i negre.

Per la seua part en el Betis, el rival en la final copera del proper dissabte 23, també hi han vells coneguts. En este cas, únicament, entre la plantilla de jugadors, tots ells amb un factor en comú: el no haver tingut un gran rendiment mentres defensaven l'escut del rat penat. En els sevillans actualment juguen els defenses Víctor Ruiz i Martín Montoya. Els migcampistes Sergio Canales, Andrés Guardado i Joaquin Sánchez, qui va ser durant anys el fitxatge més car mai fet pel València i en la davantera Borja Iglesias, qui va jugar a les categories inferiors valencianistes, abans de buscar-se la vida en altres equips.

Esperem que, tant uns com altres rivals, no tinguen el seu dia contra el València i sobretot poder alçar la Copa en la nostra ciutat talismà.

Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email