GRUPO PLAZA

opinión pd / OPINIÓN

Per dignitat

11/12/2021 - 

VALÈNCIA. Esta vesprada al camp de Mestalla, l’equip local i l'Elx es jugaran els tres punts en joc. Però, tot i l’importancia del partit, unes hores abans, als carrers  del cap i casal, es viurà un altre moment que, segurament, tindrà més i major trascendència per al futur de l’entitat valencianista.   

Molt possiblement, el que es viurà hui pel matí, des de l'eixida al passeig de l'Albereda fins l'arribada a les portes del vell Mestalla, serà una magnífica lliçó de valencianisme que difícilment podrà borrar-se de la memòria dels qui participen en ella o dels qui, simplement,la presencien. Esta vegada, a diferencia la marxa celebrada el dia 18 de març de 2019 per conmemorar el centenari de l'entitat, no participarà cap representant del sàtrapa de Singapur ni dels seus aliats locals que, encara que semble mentida, encara n'hi ha. Alguns a canvi de seguir tenint un local a Mestalla i altres per continuar vivint dels “favors” del club.

Si aquella marxa cívica del 2019 va ser una gran manifestació lúdica i festiva, marcada per l'agraiment i la nostàlgia. La de hui, com la vigília quasi espontània del 13 d'agost de 2020 o la primera marxa contra Meriton del passat 8 de maig, servirà per reivindicar l'orgull de pertànyer a un club gran. Un gran club que està molt per damunt dels resultats esportius, dels problemes societaris o dels temes accionarials. Un club centenari què, malgrat totes les dificultats existents, ha demostrat amb estos actes multitudinaris carregats de sentiment i simbolisme, però també en altres accions menys massives, que és un club que està viu. Molt més viu del que alguns es pensen i amb un cos social ampli, divers i transversal, del qui participen milers de seguidors de totes les edats i condicions socials, per altra banda, com sempre ho ha sigut des d'aquell mes de març de 1919 en el que uns intrèpids joves valencians fundaren un club que poguera representar-nos amb la dignitat que els valencians mereixem.

La marxa de hui, ha sigut convocada per diferents col·lectius valencianistes opositors a Meriton (Últimes vesprades a Mestalla, Libertad VCF, l'Agrupació de Penyes, Espíritu del 86, Ciberche, It Must BeLove 86, Viachers, VCF Sud i De Torino a Mestalla), cadascú d'ells amb  diferents formes d'actuar i d'entendre com fer l'oposició al màxim accionista i a les seues titelles residents a la nostra ciutat. Però tot i les seues estratègies individuals, cap d'ells  ha dubtat en unir-se a esta gran marxa que finalitzarà amb la lectura d'un manifest en diversos idiomes per fer entendre a tot el món la situació que viu l'entitat des que Meriton Holding Ltd. es va fer càrrec de la majoria accionarial.

El lema escollit per estos col·lectius no podia ser més idoni: 'Per la dignitat del València'. I si algú no recorda o desconeix que vol dir la paraula dignitat, li direm que no és altra cosa que la qualitat de digne, la respectabilitat i la correcció. Una qualitat moral per la qual un no es vol rebaixar, ni tolera ser ofès per ningú. I amb els singapuresos al front el nostre club, desgraciadament, ha patit massa rebaixes i la seua afició nombroses ofenses. Per tot açò, hui més que mai, hem d'eixir al carrer i per la nostra dignitat cridar tots a una veu: “LIM GO HOME!”.

Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email