GRUPO PLAZA

PILOTA

Una Lliga contra el virus

Quatre positius entre els jugadors d’escala i corda obliguen a ajornar tres partides el primer cap de setmana de competició. Altres tres pilotaris estan confinats a casa per prevenció

16/01/2021 - 

VALÈNCIA. Ha quedat clar que la Covid-19 serà un rival complicat de batre. Un os dur. I mentre als centres de salut i als hospitals s’endureix la batalla, la pilota, com la resta d’esports, no pot escapar als efectes de la pandèmia. Per això, la Fundació per la Pilota Valenciana, entitat responsable de la gestió de la pilota professional, està obligada a adaptar-se a una nova realitat, imprevisible en molts casos, amb el repte de mantindre amb vida les competicions previstes.

En este sentit, la Fundació ha ajornat, encara sense nova data, tres de les quatre partides de la primera jornada de la Lliga Bankia d’escala i corda, el campionat per equips més important de la temporada. Esta decisió ve donada pels quatre casos positius en coronavirus que s’han donat entre els pilotaris de la competició al llarg dels últims dies, així com els que han hagut de confinar-se per prevenció.

Va ser el passat dijous quan la Fundació, després de tindre constància dels primers casos positius entre la nòmina de pilotaris professionals del troneig (amb un total de 24 participants), va optar per l’ajornament de les partides en les quals havien de participar els jugadors contagiats, sense opció de substituir-los per pilotaris reserva, ja que això haguera desvirtuat en un alt grau la competició.

De fet, un dels quatre pilotaris afectats va arribar a mantindre contacte recent amb els seus companys d’equip i, malgrat que han donat negatiu en les proves, ambdós es troben actualment confinats a casa per prevenció. En tots els casos, els jugadors implicats es troben bé.

Les tres partides ajornades són la que s’havia de disputar ahir a Vila-real (Puchol II, Héctor i Hilari contra Giner, Pere i Álvaro Gimeno), la que estava programada per a esta vesprada al trinquet Pelayo de València (Marc, Santi i Monrabal II contra José Salvador, Félix i Bueno) i la de Pedreguer (Pere Roc II, Nacho i Guillermo contra Genovés II, Tomás II i Conillet). Segons l’evolució de la salut dels jugadors, els organitzadors de la Lliga buscaran una nova data i un trinquet on disputar estes partides abans del mes de març. En este sentit, caldrà esperar als pròxims dies per a saber què succeirà amb la segona jornada de la Lliga, fixada el pròxim cap de setmana.

Amb tot, la partida que s’havia de jugar demà a Sueca (De la Vega, Javi i Carlos contra Soro III, Jesús i Salva) serà la que finalment es celebre hui a Pelayo, davant les càmeres d’À Punt Mèdia i amb 150 espectadors com aforament màxim al trinquet.

Des de la Fundació s’assenyala que s’ha aplicat el protocol de seguretat establit, el qual inclou la realització de tests a aquells pilotaris amb símptomes, sospites o indicis d’haver-se contagiat. La resta, per contra, o bé se les han fet pel seu compte o bé no s’ha sotmés a cap prova. Això, almenys, fins ara.

Esta accidentada inauguració de la Lliga d’escala i corda és l’enèsim entrebanc per a la pilota professional, la qual ha hagut de sobreposar-se a una temporada repleta de dificultats. Entre elles, l’absència de públic als trinquets durant molts mesos (la majoria dels ajuntaments tenen prohibit hui dia l’accés de públic als recintes esportius municipals), la compressió al màxim del calendari de campionats i trofeus, així com la cancel·lació, momentània, de l’anomenat “dia a dia”. Una situació que afecta directament a molts pilotaris professionals, els quals, sense opció de tindre activitat continua també s’han quedat sense ingressos econòmics.

La Lliga de raspall, per la seua banda, afronta este cap de setmana la segona jornada de la competició sense cap novetat extraesportiva. En canvi, la Federació de Pilota Valenciana, encarregada de la gestió de la pilota no professional i les competicions de clubs i tecnificació, va anunciar fa uns dies que havia decidit suspendre tota la seua activitat, almenys, fins al pròxim 31 de gener.


Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email