GRUPO PLAZA

opinión

Pirates en el desert

8/01/2020 - 

VALÈNCIA. Primeres conseqüències. Les periodistes que es desplacen a l'Estat criminal d'Aràbia Saudita tindran restringits els seus moviments. Vaja, no es podia esperar d'un país misogin on la dona és un mer objecte tan desposseïda de drets que no pot ni eixir al carrer sense companyia.

Però tranquils, ací, quan cap Lliga d'Europa s'ha prestat a això, està la nostra, i la italiana, com únics pardalets disposats a entrar en el joc d'emblanquiment d'un règim que busca en l'esport i els grans esdeveniments llavar la seua imatge internacional.

Farien bé en apuntar-se-lo aquells que suen amb allò de no barretxar futbol i política. A veure què diuen ara quan la pròpia Federació juga a ser gosset falder d'una dictadura sanguinària desesperada per trobar un altaveu d'esta dimensió per a la seua propaganda.

També haurien d'apuntar-se-lo els socis dels participants, per a quan els seus clubs els venguen valors, compromisos, i altres contes. Ací estan els quatre, venent-se per cent monedes de plata. Que és el que importa. Si no haguera un duro no aniria cap. Especialment el VCF, comandat per brokers arribats d'altra dictadura asiàtica. El paper del qual en tot això és ridícul, prestant-se mentre sobreactúa amb un cabreig que no ha portat més enllà del postureig. 

Han perpetrat una competició a la qual li han restat tota legitimitat, valor, i oficialitat. Esta supercopa no és més que un torneig estiuenc amb tints macabres.

Lo surrealista aplega a tals cotes que estem assistint a un negociat entre uns clubs i una Federació que estan sent perjudicades per la pirateria d'Estat que exerceix Aràbia. Perquè porten anys, en la seua guerra freda amb Qatar, piratejant la senyal del futbol a la regió a través de la xarxa de satèl·lits estatals. D'una banda veiem a la LFP i a la RFEF comandar al costat de FIFA i UEFA, i les altres competicions europees, accions legals i protestes contra Riad pel desfalc i el perjudici que estan patint per accedir als continguts sense pagar per ells, difonent-se per orient sense cap cost, i per un altre, signar amb eixe mateix govern acords per a portar tornejos per tres duros a les seues terres.

Osiga, senyors clubs, vos furten milions i aneu donant saltets perquè vos donen una limosneta per anar a jugar una pachanga.

No s'ha vist major acte d'humiliació en dècades. Una torba d'abraçafaroles pujats en avions de luxe del govern saudita bevent xampany a costa de la seua dignitat.

El més greu de tot això és que el ximple de ximples, el ximple de remat, el ximple útil, el súperximple de tota esta història, és el campió de Copa. Ahí va poca roba, a prestar-se a gegantesca vergonya sense obrir la boca. Li han pispat tots els drets adquirits el 25 de maig, ho han posat a la cua d'este invent, l'han portat quasi per compromís, no li han donat ni les compensacions que li van prometre, un convidat molest i prescindible... i el menda ni es queixa.  

A veure on es fica el tontet com isca per l'aire al primer partit davant un rival que no té cap dret a participar en eixa competició antigament coneguda com a Supercopa.


Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email