VALÈNCIA. El poble de Mestalla, des del passat dissabte 25, semblava viure en el paradís, per l'alegria de la victòria copera, la satisfacció pel treball ben fet i la sensació de que la temporada del centenari no podia haver tingut un millor final.
Tot eren flors i violes fins que Nacho Abad, reporter del programa Espejo Público d'Antena 3, va informar que la Lliga de Futbol Professional havia detectat irregularitats en les apostes del partit que el València CF va jugar contra el Valladolid en l'última jornada de Lliga i que l'organisme dirigit per Javier Tebas havia decidit denunciar-ho davant la policia. Sense més proves incriminatòries pucelans i valencianistes passaren a ser considerats presumptes delinqüents davant l'opinió pública.
Afortunadament, les investigacions relacionades amb este cas han deixat clar que ni el club de Mestalla ni el de Zorrilla estan involucrats en esta trama orquestrada i dirigida per tres ex madridistes Carlos Aranda, Raúl Bravo i Borja Fernández.
Però com en el famós sketch de Juan Carlos Ortega “el daño ya está hecho”. La caverna mediàtica no va tardar en llançar-se a la jugular parlant del perjudici patit pel cinquè classificat de la passada temporada, el Getafe CF, a l'haver perdut la seua opció de jugar la Champions, passant per alt el fet que els de Bordalás quedaren a dos punts dels deixebles de Marcelino i que a més, tenien el average perdut contra els blanc-i-negres.
La victimització dels del sud de Madrid ha sigut de manual, obviant en molts casos, la investigació oberta pel Departament d'Integritat i Seguretat de la Federació Espanyola de Futbol per l'intent de primar al Valladolid, amb dos milions d'euros, perquè li guanyara al València. Segons l'organisme federatiu hi han indicis evidents d'una proposta, rebuda per la plantilla del conjunt castellà que hauria sigut rebutjada.
No és la primera vegada que el club de Mestalla s'ha vist involucrat en este tipus d'informacions que taquen, sense cap prova incriminatòria, el seu nom. Fa uns anys, el 13 de març de 2011, al programa nocturn esportiu de la Cope, “El partido de las 12”, el seu conductor, José Antonio Alcalá, va informar, citant fonts del Real Madrid, que l'entitat presidida per Florentino Pérez no entenia que el FC Barcelona i el València CF estigueren treballant amb metges “de dubtosa reputació”, i que per això anava a sol•licitar a la Federació Espanyola de Futbol controls antidopatges “més seriosos”.
Davant d'esta situació, el Barça va interposar una denúncia contra l'emissora i el periodista “per intromissió il•legítima en el dret a l'honor”. L'emissora va haver d'emetre un comunicat demanant disculpes als dos clubs i assegurant que mai havia posat en dubte, els seus èxits esportius, ni el comportament dels seus serveis mèdics.
El Barça va considerar que estes informacions havien tacat la seua imatge, prestigi i reputació, i va quantificar els danys en 6.190.090 euros. Finalment després de diverses reunions entre les dos parts la quantia de la indemnització queda reduïda a 200.000 euros i a una rectificació pública en la que la cadena radiofònica reconeixia haver emés una informació sense contrastar.
Mentres tant, la directiva valencianista no va fer cap moviment, en este sentit i es va conformar amb la rectificació feta per la cadena de ràdio. Com es veu, difamar i donar per bones notícies que no ho són, no es va inventar ahir. Però tal vegada, ara seria bon moment per a deixar clara la postura del club i no tornar a fer el “primo” quan algú taca, sense proves, el bon nom de l'entitat.