GRUPO PLAZA

Opinió València cf

Temporada mediocre

16/04/2019 - 

VALÈNCIA. Compta en les seues memòries el "Cordobés" (el fill) que un dia abans de torejar li va dir a la seua mare: "mare, et compre un pis o et vist de dol". Tal com jo veig la temporada del València CF, la cosa s'assembla bastant. Hui en dia els blanc-i-negres tenen obertes totes les possibilitats, però poden acabar també amb una mà davant i una altra darrere.

En el que mai coincidiré és en allò que la temporada és mediocre. Que va començar malament? Indiscutible, i encara així l'equip mai es va descompondre ni va perdre els seus senyals d'identitat. Que la quarta plaça està barata perquè l'està ocupant el Getafe la major part del temps? Entenc que fent una regla de tres simple, consideraran "barates" les lligues del 2002 i 2004 perquè no les van guanyar Reial Madrid o Barcelona. Barat en el futbol no hi ha res, ni el botellí d'aigua que et beus en el camp. Cert és que de no haver tingut la llesca de Vallecas l'equip estaria ara en llocs Champions, però si la meua iaia tinguera dos... seria el meu iaio. I si tingueres més diners, tindries una plantilla per a ser (al costat del Barça que encara amb el seu pressupost va girar i va empatar a zero a casa del cuer) un dels dos únics equips amb alguna cosa en joc en les tres competicions en el mes d´abril.

Referent a que la final de Copa és barata pels rivals que li han anat tocant als de Mestalla, entenc que no té molt sentit disputar una final de Copa sense cap valor, i que els que compartisquen la teoria que no se li ha guanyat a ningú per a arribar a la final tampoc valoraran el títol si s'aconsegueix. Pel que el més honest seria sens dubte renunciar a l'entrada per a la final si els toca en el sorteig.

I a l'Europa League sembla que tampoc s'estiga fent res "estem vius perquè va aparéixer Guedes en l'últim minut de Krasnodar" diuen aquells que trauen una llei en la qual un equip que avança en una competició elimina els seus mèrits si no va guanyant 3-0 al minut 15 de cada partit. Com si salvar situacions límit no formara part d'este esport i li llevara brillantor a allò aconseguit (entenc que l'Euro 2008 no té mèrit pel gol de Villa davant Suècia en el minut 90 o els penals davant Itàlia, i tres quartes parts del mateix amb l'Euro 2012 i els penals davant Portugal)... Curiós.

Si vostés em diuen que el joc no enamora, jo assente, perquè és innegable. Però els recorde que el València CF va ser gran quan va tirar mà de les pintures de guerra i no de la poesia. Si vostés em diuen que a vegades es pateix massa, jo els diré tampoc es pot negar. Però els hi recordaré que el pressupost dóna per a tindre la plantilla que hi ha, i que encara que no siga còmode -i en alguns casos s'abuse d'això- a vegades cal prendre riscos.

I amb això no vull dir que Marcelino siga perfecte, perquè no ho és; ni des de lluny. Però escolten, va agafar un equip que venia de ser dotzé dos anys consecutius, el va ficar quart en el primer any i lluita per repetir posició amb una final de copa segura (la primera des de fa onze anys) i es perfila cap a unes semifinals d'Europa League. L'equip competeix i un servidor (que intenta ser coherent encara que no sempre ho aconsegueix) sempre va dir que no li exigisc al València CF títols, li exigisc competir. I una altra cosa em podran negar, però que este equip és ara competitiu és una cosa innegable.

Es corre el risc d'acabar vestit de vídua. Com em va recordar algú del club el dijous abans del partit en La Ceràmica "hi ha molta il·lusió per arribar a dos finals, però em recorde de l'Athletic de Bilbao de l'any de Bielsa, que va arribar a les finals de Copa i Europa League i va palmar les dos, i m'entra un acollone terrible".

Cert és, pots acabar sense quarta plaça, subcampió de Copa i eliminat a Europa League sense ni tan sols arribar a la final. I encara així jo dic: any mediocre? Donen-me un d´estos cada temporada!

Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email