GRUPO PLAZA

història vcf

Viure a Mestalla

4/05/2019 - 

VALÈNCIA. Fa unes setmanes el director general del València CF, Mateu Alemany, va anunciar que el club havia acceptat l'oferta vinculant de la cooperativa Adu, d'uns 110 milions, per la venda de les parcel•les deMestalla. Des d'eixe moment eixa cooperativa disposa de l'exclusivitat per, abans del proper octubre, signar un contracte de compravenda dels terrenys. Ara, Adu ha d'aconseguir un mínim de 485 compradors perals habitatges que pretenen construir per així poder complir amb garanties els compromisos amb el València CF.

Desconec si, aprofitant el viatge per al partit d'anada de les semifinals de l'Europa League davant l'Arsenal, els dirigents valencianistes han visitat Highbury Square, el complex de vivendes residencials construïdes a partir de l'Arsenal Stadium, el mític Highbury, el camp de l'Arsenal des de 1913 fins al mes de maig del 2006, quan el club del nord de Londres es va traslladar a la seua nova casa, l'Emirates Stadium, amb capacitat per a més de 60.000 espectadors i amb totes les comoditats dels estadis moderns.

La particularitat del trasllat de l'Arsenal és que esta mudança no va suposar l’adéu al vell Highbury. Les tribunes del nord i del sud van ser enderrocades, mentre que les de l'est i l'oest, on destaquen els elements decoratius propis de l'art deco, es varen conservar. Els apartaments s'han construït al voltant dels quatre costats de l'antic terreny de joc, que ha estat reconvertit en un meravellós jardí interior comunitari. A més, altres parts de l'estadi, com el túnel pel qual els jugadors accedien al terreny de joc, també van ser preservades.

Després de 93 anys com a estadi de futbol, Highbury es va convertir en 725 apartaments, àtics i dúplex exclusius. Este complex residencial va ser inaugurat oficialment el 2009 i en eixe acte participaren des d'Arsène Wenger fins a exjugadors de l'equip gunner. La raó hi ha que trobar-la en el fet que esta promoció inmobiliaria va ser desenvolupada pel propi club, a diferència d'altres projectes urbanístics, com és el cas de Mestalla.

El disseny d'esta transformació urbanística va guanyar diferents premis d'arquitectura per haver sabut combinar la renovació de l'espai amb la salvaguarda de l'esperit del vell estadi. Per això, tot i que l’antic Highbury ara és un modern complex d’apartaments, per als seguidors gunners eixe emplaçament encara manté tota la seua esència. A més, molts dels actuals propietaris són aficionats de l'Arsenal que s'estimen viure en l'escenari de bona part de la història del seu equip.

Esperem que l'operació urbanística que transformarà Mestalla, el camp de futbol amb més solera que hi ha a la Primera Divisió espanyola, i el seu entorn en vivendes i zones verdes, respecte bona part de l'esència del que ha suposat este estadi per a milers i milers de seguidors del València i del futbol en general.

Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email