GRUPO PLAZA

pilota 

El trinquet que es ven per internet

25/09/2021 - 

VALÈNCIA. 175.000 euros. És el preu fixat en una plataforma digital immobiliària per a la venda de l’històric trinquet d’Algemesí. Construït en 1936 i sense ús des de fa més d’una dècada, la instal·lació va acollir les millors partides i els millors pilotaris del segle XX, símptoma de l’afició per la pilota al municipi de la Ribera. Els seus de 688 metres quadrats van ser un punt de trobada per als veïns de la contornada, un centre d’activitat social permanent, un pulmó comunitari. Tanmateix, les vesprades de glòria van deixar pas a la nit de l’oblit. Les seues muralles són hui un esquelet abandonat i deteriorat que suplica un nou destí. Podria ser, per exemple, el que ha proposat la Colla de Pilotaires d’Algemesí, el club de pilota del poble: recuperar entre tots el trinquet, rescatar la seua memòria i dotar-lo d’aficionats, de partides, de jugadors i jugadores. De futur. Això, diguen el que diguen els portals immobiliaris d’internet, no té preu.

Que la idea del club de pilota d’Algemesí es transforme en realitat depén, en gran manera, de la gent. L’entitat ha aconseguit que el projecte per a adquirir el trinquet per part de les administracions públiques s’hi haja inclòs en els Pressupostos Participatius de la Generalitat i, ara, després de superar una primera fase, es necessita la major quantitat de vots possible perquè la iniciativa passe a un procés d’avaluació. Es pot votar en la web gvaparticipa.gva.es fins al 30 de setembre. Cada clic suma.

A grans trets, la solució que planteja la Colla de Pilotaires d’Algemesí es basa en el fet que la Generalitat invertisca 148.000 euros en la compra del recinte, actualment privat. D'esta manera el trinquet passaria a ser públic i podria ser rehabilitat, no només com a canxa de joc, sinó com a nou epicentre cultural, esportiu i social de la localitat.

El club de pilota d’Algemesí és un dels més actius i nombrosos. Malgrat les dificultats per a jugar i competir en un primer moment a causa de la manca d’instal·lacions, el club es va organitzar i va treballar de valent per posar d’acord tots els actors municipals necessaris per a la creació de la anomenada “illa de la pilota”. Una infraestructura al poliesportiu municipal que inclou un minitrinquet per als més menuts, així com canxes de frontó i altres modalitats. Un èxit molt lluitat que ve acompanyat d’un creixement del club. Ara tots esperen la guinda: la recuperació de l'històric trinquet d’Algemesí.

Este moviment de recuperació del patrimoni pilotari no és un fet aïllat a la comarca de la Ribera. Durant els darrers anys, els ajuntaments d’altres poblacions, com ara Carlet o Alginet, han adquirit en propietat els trinquets, que en la majoria de casos eren privats i estaven tancats, sense activitat, podrint-se esperant ser un nou solar. L’objectiu d'este tipus de polítiques, recolzades per la Diputació de València i la Generalitat amb diferents plans, no és altre que remodelar i adequar els vells trinquets per a la pràctica esportiva dels clubs de pilota, els quals han patit un fort creixement al llarg de l'última dècada gràcies a la inclusió de la dona i la potenciació de les escoles en el món de la pilota.

Amb tot, que l’històric trinquet d’Algemesí puga tornar a obrir les portes depén de la gent, dels seus vots, i de la voluntat de l’administració. Fins que això passe, el trinquet continua a la venda en internet.


Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email