GRUPO PLAZA

pilota

Els campions impecables

7/11/2021 - 

VALÈNCIA. Incontestable. Impol·lut. Perfecte. El triomf d’Ivan i Seve s’escriurà en les planes de la història del trinquet sense cap esborradura. La jove dupla de pilotaris ha conquistat esta vesprada la VII Copa Diputació de València Caixa Popular de Raspall, la gran competició per parelles de la temporada, després de guanyar Vicent i Lorja en una intensa, emocionant i dramàtica final a la Llosa de Ranes (25-15). La huitena victòria consecutiva. La huitena en huit partides. L'ansiat ple d’alegries i èxits que corona ara Ivan (Ontinyent, 19 anys) i Seve (Castelló, 22 anys) com els campions impecables després d’una final immensa.

Camina el món preocupat estos dies per l’energia. Diuen els que més saben que escasseja, que no hi ha per a tots, que no és fàcil de trobar i molt menys de transportar. Deu de ser que no han mirat en el trinquet. En concret, en el raspall. Una modalitat que ha culminat en estos últims anys una complexa fase de regeneració i que ara presumeix d’un elenc de joves pilotaris d’alt nivell que rebosa il·lusió i ganes. Energia en estat pur. I esta vesprada, en la Llosa de Ranes, esta nova sèrie de jugadors ha signat la seua obra mestra, ha gravat el seu gran disc, ha filmat la seua gran pel·lícula. Ha materialitzat la seua primera gran aportació a la pilota amb una final elèctrica i incombustible que ha enganxat i contagiat el trinquet fins a conduir-lo cap a un ambient memorable.

I és que fins a nou pilotes de partida han necessitat Ivan i Seve per tancar la seua victòria. Els blaus, aferrats a l’esperança, han venut la seua pell al preu de la llum. Després de quasi més d'hora i mitja de finalíssima, de dures pilotades, de quinzes eterns, d'encerts i errades basades en reaccions mil·limètriques sobre les lloses, els dos equips finalistes han abocat totes les seues forces, tot el seu talent sobre la canxa en un desenllaç de campionat sublim. Quasi 25 minuts ha durat l’últim joc de la partida, en el qual els rojos han malbaratat huit ocasions per a proclamar-se campions, mentre que Vicent (Xeraco 20 anys), i Lorja (Alzria, 22 anys) han acaronat en diversos moments la igualada a 20, un miratge que mai s’ha transformat en realitat. Semblava que no acabaria mai.

Un desenllaç que pocs, molt pocs, imaginaven abans de començar la final. Fins i tot després de començar. En l’escala, de fet, els més valents han donat de deu en una travessa que col·locava Ivan i Seve com els indiscutibles favorits en la lluita pel títol. La partida, en canvi, s’ha encarregat de demostrar que les forces estaven més equilibrades del previst. Els quatre jugadors, desenvolupant el seu joc habitual a ratxes en els primers compassos de l’encontre, han rubricat una exhibició de capacitat física i tècnica, en la qual la personalitat i el caràcter han sigut determinants. Amb 10-10 al marcador, les dues parelles han protagonitzat un quinze infinit que ha vingut a anunciar el que estava per vindre. Si Vicent apretava a la treta, Ivan (qui enguany s’estrenava en el torneig) contestava raspant des del 9 com si no costara. Si Seve s’encarava a la galeria del dau, Lorja amorrava la vaqueta i l’amagava baix de l’escala. Una batalla brutal.

Els blaus, inclús, s’han posat per davant en l’electrònic amb el 10-15. Entre els espectadors, més d’un no acaba de creure-se-ho. Però, els rojos han reaccionat sense dubtar. Seve, després d’afinar el punt de mira, ha tret a passejar una volea letal i Ivan, segur i sobri durant tot el duel malgrat els seus insultants 19 anys, ha guanyat presència en la partida, sobretot raspant des del rest i trobat la llotgeta amb una senzillesa magistral. Amb tot, 20-15.

Amb la pressió tractant de tenallar els braços dels blaus, la partida ha desembocat en l'últim joc d’una final que ha estat a l'altura del que la Copa i el raspall reclamen. I també en uns campions a l’alçada del que demana la competició professional. Ivan i Seve, per primera vegada triomfadors en este campionat, han brodat un torneig perfecte en el qual cap equip ha estat capaç de derrotar-los. Uns campions impecables.

Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email