GRUPO PLAZA

opinión

Peter i la màscara de Vader

El València és Ánakin Skywalker, l'armadura negra i el casc de Vader són Mériton i Lim és Palpatine. Utilitza la necessitat aliena per a benefici propi, però en l'ajuda va implícita la condemna...

13/12/2016 - 

VALENCIA. El cine m'ajuda en moments delicats. M'evadix, m'aïlla i em relaxa. Em transporta a un altre món. Fonamentalment -ho he dit moltes vegades- sóc seguidor de la saga Star Wars. Així que per això -i només per això- esta setmana estic d'enhorabona ja que hi ha estrena de peli nova, "Rogue One".

Què ha de vore el València CF en tot açò? M'ha donat per pensar i establir paral·lelismes. 

Partiré de la base que l'arrel del problema és estructural, de gestió. Més concretament de la falta d'ella.

Diuen els entesos en la matèria de Star Wars que després de la baralla en Mustafar entre Anakin i Obi Wan, encara que el primer no muiga "de facto" sí que mor al desaparèixer l'esperit del personatge ja que queda sepultat dins de la cuirassa coronada amb la màscara del malvat Darth Vader.

El cos d'Ánakin s'haguera vist abocat a una mort segura de no ser per l'armadura negra i el casc que no va tindre més remei que acceptar. 

Però igual que Vader, eixe suplement que se li oferix per a la subsistència, acaba sent la seua perdició. Qui li l'oferix no és el seu amic, si no un interessat que ho utilitza per al seu propi benefici.

El València és Ánakin Skywalker, l'armadura negra i el casc de Vader són Mériton i Lim és Palpatine. Utilitza la necessitat aliena per a benefici propi, però en l'ajuda va implícita la condemna.

El simple fet que el propietari haja fet desplaçar-se a 4 alts executius de la seua empresa a sa casa, ja demostra que la manera de gestionar és la mateixa. Com queda Prandelli després de l'arenga del divendres si no té la independència suficient per a prendre determinades decisions sense haver d'anar a consultar-les? Com queda Layhoon si en ple procés de crisi no té l'autonomia de prendre certes decisions i ha de consultar-les amb l'amo? Com queden els empleats intermedis que estan per davall d'estos? Quina sensació d'autoritat poden imposar uns executius que han d'abandonar el seu treball per a anar a retre comptes a casa de l'amo ficant-se entre pit i esquena 14 hores de vol? Quin respecte tindria vosté pel seu cap directe si li sap sense autonomia i quan sap que el que realment mana fa mesos que no apareix per l'empresa ni és la seua principal preocupació?

El deficient sistema de gestió és el mateix per inacció i desconeixement. Ara pareix que tot el poder serà per a Prandelli. Com abans ho va ser per a Nuno. I ja sé que Prandelli i Nuno no tenen absolutament res a veure i que tots volem confiar en l'italià. Tots tenim fe en Prandelli i en que tot isca bé, però no ens enganyem. Hui Lim li dóna tot el poder a u, i després li'l dóna a un altre. Hui a este i demà al de més enllà.

Tot això en compte de construir una estructura sòlida i independent que assumisca la parcel·la de poder en l'àrea que li corresponga. Però per a això cal estar pendent "del joguet" i dedicar-li atenció prioritària tots els dies. I això de moment, no pareix que passe per la ment de Palpatine... 

PD: com veuran no li he dedicat ni una sola línia en el text al Director Tècnic. És que hui el tema va de Star Wars, i tampoc em va agradar mai Jar Jar Binks.

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email