GRUPO PLAZA

opinión

Repetir les coses

No sé si es referia la presidenta del València CF Layhoon Chan a este tipus de repeticions quan per a tancar la roda de premsa de dijous passat va dir allò de "m´he donat compte que a València pareix que cal repetir les coses cent vegades. Si és pel bé de l'entitat ho farem. Espere que els mitjans sapieu diferenciar d'aquells que repetixen molt les coses només per a dir mentides. Perquè sou tots molt intel·ligents. No?"...

20/12/2016 - 

VALENCIA. S'utilitzava molt en la docència espanyola dels anys 70 i 80 com a mètode per a assenyalar l'estudiant poc aplicat. Allò de "isca a la pissarra i copie cent vegades X" posava l'accent en aquell/a estudiant a qui li costava assimilar conceptes, bé per falta d'aptitud, o bé per falta d'actitud.

No sé si es referia la presidenta del València CF Layhoon Chan a este tipus de repeticions quan per a tancar la roda de premsa de dijous passat va dir allò de "m´he donat compte que a València pareix que cal repetir les coses cent vegades. Si és pel bé de l'entitat ho farem. Espere que els mitjans sapieu diferenciar d'aquells que repetixen molt les coses només per a dir mentides. Perquè sou tots molt intel·ligents. No?".

Si fóra molt intel·ligent tindria una gran empresa com Meriton. No dec ser-ho perquè només em dedique a comptar les coses. Encara així, em dóna per a poder mantindre'm a flotació en esta professió durant 26 anys, i em va donar per preguntar-me si al que es referix la presidenta és a la màxima de Joseph Goebbels. Ja saben, eixa de "una mentida repetida adequadament mil vegades s'acaba convertint en una realitat".

I la veritat és que no sé què respondre'ls. Probablement és que jo siga molt curtet, però hi ha coses que caldrà repetir-me-les molt. No perquè no se'm queden, sinó perquè per estes llars -igual és una diferència cultural com vosté s'encarrega de recordar últimament cada volta més- si les paraules van per un costat i els fets per un altre solem preguntar les coses, no tant per falta de comprensió, si més per falta de credibilitat.

M'hauran de repetir moltes vegades això del nou estadi. Perquè el 25 d'octubre de 2014 vosté va dir "el objectiu és acabar el nou estadi abans del centenari" i el 4 de novembre de 2016 va dir que Mestalla no estaria acabat per a eixa data. Este és un objectiu no complit. De veritat que vostés complixen amb les seues promeses? (frase esta pronunciada en el discurs d'obertura de l'assemblea general l'11 de desembre de 2015) .

Potser m'hagen d'explicar el per què va dir este estiu davant de les penyes "no volem vendre a Paco Alcácer" i ja sabem en quin equip milita ara l'exdavanter de l'equip que vosté presidix. 

Potser haurà de repetir-me allò de "El València és molt més que una aventura empresarial per a Lim" (frase pronunciada per vosté en la junta de novembre de 2014) , i després explicar-me la seua frase de fa menys d'una setmana "en totes les nostres empreses ocorre. Tenim empreses que Peter Lim va visitar el primer dia i no ha tornat a xafar-les en 30 anys". Mire, no acabe d'agafar-ho.

Pot ser que m'haja de repetir allò de que vosté és el referent en este club. Ací crec -no em malinterprete- que els lideratges i referents han de revisar-los vostés, els adjudiquen amb massa facilitat. M'explique "una persona amb molt de trellat i amb una espectacular capacitat de lideratge. Que serà capaç d'inspirar i orientar els nostres jugadors amb el seu gran coneiximent del futbol des de dins", es referia vosté així l'11 de desembre del 2015 a Gary Neville. Mire, senyora presidenta, per a autoinvestir-se com a referent en este club fa falta un poc més (amb tots els respectes) . Referències en este club són -van ser- Antonio Puchades, Pep Claramunt, Mario Alberto Kempes... Eixos sí. Vosté encara no ha donat res com per a poder considerar-la com a tal. 

De la seua idea de ser més transparent davant dels mitjans (també pronunciada el 11/12/2015) i posar-nos mil traves a Paterna, no li vaig a dir res més. Em l'haurà de tornar a repetir.

I per a tancar, estalvie's el discurs victimista de "vostés ens veuen com gent de fora". Perquè de fora eren Kempes, Ayala, Lubo Penev, Claudio Ranieri, Di Stéfano…

No volem que es vagen, volem que encerten. 

No es preocupe. Si fóra necessari, li ho tornaré a repetir. Encara que, vosté és molt intel·ligent. No?

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email