GRUPO PLAZA

opinión pd / OPINIÓN

València Club del Món

9/10/2021 - 

VALÈNCIA. Cap de setmana sense partit del València. Cap de setmana en el que ens faltarà la rutina de vore a l'equip de Bordalás per la tele, escoltar el que fan per la ràdio o seguir-lo per les xarxes socials. No juga el València, però no vol dir que no hi haja futbol de primer nivell i és que demà Espanya, gràcies a dos gols de Ferran Torres, el jugador del City gràcies a la Meriton's youth policy, disputarà la final de la Nations League. Una nova competició creada fa pocs anys per la UEFA, encara no sabem per quina raó més enllà de l’ansia recaptatòria imperant en tots els estaments futbolístics a nivell mundial. Si la UEFA ha incorporat este nou campionat, la FIFA està plantejant-se la celebració del Mundial cada dos anys enlloc de cada quatre com fins ara. Ningú podrà negar que el futbol és un fenomen mundial i que la globalització futbolística ha arribat, sense possibilitat de marxa enrere.     

Per a corroborar esta afirmació només cal pegar una ullada a la composició dels equips. A l’actual planter valencianista trobem a Thierry i Guedes de Portugal, als brasilers Paulista i Marcos André, dos francesos com Foulquier i Diakhaby, Alderete de Paraguai, Maxi uruguaià, un neerlandès com Cillessen, Piccini italià, Racic serbi, Cheryshev rus, un danés com Wass, Mamardashvili de Geòrgia, un jugador nascut a Angola amb passaport portuguès com Helder Costa i altre nascut a Nova York, de pares ghanesos, criat a Itàlia, amb nacionalitat britànica i que ha decidit jugar per la selecció dels Estats Units, com Yunus Musah, tot una autèntica torre de Babel.     

Com pot observar-se, el vestidor valencianista és una xicoteta ONU, en el que enguany, per primera vegada, han entrat jugadors d'Angola i de l'ex República Soviètica de Geòrgia. Amb estos dos països són 43 els qui han aportat algun jugador al primer equip valencianista, bé en partit oficial o en amistós, en els 102 anys de la seua història. A més dels països europeus, africans  i sudamericans d'on tradicionalment s'han fitxat jugadors, amb els de Mestalla també han jugat asiàtics, com el Koreà Kangin Lee i d'Oceania, com el porter australià Matt Ryan. Cosa que ha fet que el València siga u dels pocs clubs que pot presumir d'haver tingut jugadors dels cinc continents. I és que, des que el francés  René Petit, el primer estranger que va jugar amb els del rat penat, un 29 de gener de 1923, en un amistós disputat a Algirós contra el FC Nuremberg, fins a Helder Costa, l'últim en debutar, el passat 19 de setembre, contra el Madrid, el València ha sigut un club obert al món.

Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email