GRUPO PLAZA

Koke i Coco

Va ser pedagògic. El matalasser Koke li va recordar a més d'un on està situat cada equip en la Lliga. Ho va fer amb naturalitat, amb la mateixa amb la qual aquell entranyable ninot de peluix ens ensenyava la diferència entre estar davant o darrere...

12/12/2017 - 

VALÈNCIA. Era un ninot de peluix blau que eixia en la TV en la nostra infància (quan dic "nostra" em referisc als que ja deixem arrere els quaranta i caminem cap al mig segle de vida). Alguna cosa eixelebrat, amb moviments quasi espasmòdics i un poc trapatroles, uns braços que li anaven al vol, un nas colorit i gran, i una veu aguda. Quan apareixia en "Barrio Sésamo" ensenyava als xiquets diferents conceptes contraposats: a prop-lluny, dalt-baix, davant-darrere...

Detinguem-nos en este últim: davant-darrere. I viatgem en el temps fins al diumenge a la vesprada (és un viatge en el temps de rodalies). Acaba de finalitzar el Betis 0-At. Madrid 1 i el periodista del Canal de TV que té els drets de la Lliga requereix al matalasser Koke perquè els atenga a peu de camp quan acaba el partit (abans açò ho feien les ràdios, però els que manen ara en el futbol van decidir que este esport a Espanya se'l quedara un canal de televisió. Ara a l'entrevista en la gespa de tota la vida, els moderns li diuen "flaix-interview). El cas és que el periodista en qüestió li diu a Koke que són tres bons punts perquè els acosten al Barcelona i avancen al Madrid. I el matalasser, tirant de normalitat li recorda al desubicat preguntador que abans està el València CF, que està fent una bona temporada i que cal respectar-lo.

Al meu cap en eixe moment em va vindre Coco ensenyant la diferència entre davant i darrere. Imaginen a l'entranyable ninot dient-li al periodista allò de "Hola, sóc Coco i  vaig a ensenyar-vos la diferència entre davant i darrere!" Aleshores Coco agafaria una taula de classificació de la lliga i assenyalant al segon classificat i diria "el València, està DA-VANT del Reial Madrid. Ho veieu? Està davant!". Després, assenyalaria al tercer classificat, el Reial Madrid i diria "el Reial Madrid, està DA-RRE-RE del València CF. Està darrere!".

Més enllà de prendre a xufla el constant ninguneig dels mitjans d'abast nacional i seu a Madrid, el que vinc a advertir-li al personal és que no s'agafe cabrejos personalitzats. No ningunejen al València perquè l´odien (més enllà que el propi club tampoc es guanya cap respecte posant-se al servici d'estos mitjans i facilitant-li tot allò que ens nega sistemàticament als mitjans de València). Simplement els molesta el València CF perquè els molesta tot allò que no siga el Reial Madrid. Li ignoren i menyspreen com ignorarien i menysprearien -si estiguera en la mateixa posició que els de Marcelino- al Betis, a l´Eibar, al Màlaga, al Sevilla, al Diter Zafra o al filial del Nagorno Karabaj.

Per això els recorde que a l'hora de no agafar-se cabrejos gratuïts apliquen una altra màxima de Coco: a prop-lluny. I el meu consell és que es queden amb els de a prop. Guanyaran en salut.

Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email