Hoy es 22 de noviembre
GRUPO PLAZA

opinión pd / OPINIÓN

You'll never walk alone

30/10/2021 - 

VALÈNCIA. El diumenge passat es va disputar un d'eixos partits que fan que els aficionats al futbol de tot el món estiguin pendents.  Un partit de rivalitat on, a més del resultat i dels punts, hi ha moltes més coses en joc i, evidentment, no ens referim al que es va jugar al Camp Nou, sinó al North West derbi. El partit que es va disputar a Old Trafford entre  el Manchester United I el Liverpool, dos grans equips, de dos grans ciutats separades tan sols per seixanta quilòmetres. Una de les rivalitats esportives més importants del món i que és considerat el derbi d'Anglaterra.  El matx va finalitzar amb una victòria apabullant dels de la ciutat dels Beatles per 0-5.

I arribats a este punt, segurament estarà preguntant-se quina relació té este partit amb la història del Valencia, a banda de les moltes ocasions en les que els dos equips anglesos s'han enfrontat als de Mestalla. Per respondre a esta qüestió hi ha que situar-se en l'any 2010, quan la corporació New England Sports Ventures, propietària, entre altres, dels Boston Red Sox, un dels equips de beisbol més important dels E.UU., i actualment  valorada en 7.350 milions de dòlars, va comprar el Liverpool. Precisament, la compra de l'equip anglès i l'entrada en el mercat europeu va fer que esta companyia canviara el seu nom pel de Fenway Sports Group (FSG), per a consolidar la seua presència arreu del món. L'última valoració realitzada per la revista Forbes situava a FSG com el quart grup esportiu més gran d'Estats Units. I entre els seus accionistes trobem, per exemple, a Lebron James, el jugador de Los Angeles Lakers i estrella de la NBA, qui, des de 2011, és propietari del 2%  de les accions del Liverpool.

La proposta presentada pels nordamericans va tindre com a rival altra presentada des de Singapur, per Peter Lim. Qui va fer, inicialment, una proposta que va ser desestimada, per ser inferior als 300 milions de lliures (344,2 milions d'euros) oferits pels nord-americans. L'asiàtic va contraatacar amb altra xifrada en 320 milions de lliures (uns 367,1 milions d'euros) incloent en el tracte 40 milions de lliures (45,8 milions d'euros) més per a la compra de jugadors. Durant les negociacions, el singapurès va afirmar: “Estic compromès a reconstruir el club perquè puga recuperar prompte la seua posició al capdavant del futbol anglès i europeu, on pertany”.

Però, poc després, el 14 d'octubre de 2010, la prensa britànica va publicar la seua renuncia a la compra i la retirada de la seua oferta  per fer-se amb el control dels “reds”.

Vista la nefasta gestió que l'asiàtic està perpetrant al València, només podem felicitar als britànics per haver escollit una oferta  que els ha fet retornar al camí de l’èxit. I al mateix temps, lamentar que eixa decisió acabara portant a Lim i als seus, a fer-se en la majoria accionarial del València.

No ens queda altra que unir-nos per tractar de fer fora a esta gent i com diu l'himne oficiós dels de Liverpool no deixar que el València camine mai a soles.

Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email