GRUPO PLAZA

OPINIÓ

Jo tinc dubtes sobre el VAR

Quan tingam assumit el VAR estarem en el mateix punt que ara quan hem assumit que la lliga espanyola esta feta només per a dos equips. Acavem engolint-nos tot. Un futbol més just? Tinc dubtes. Més artificial i de laboratori? Segur que sí.

19/06/2018 - 

VALÈNCIA. Tinc molt clar que vaig a contra corrent (com si alguna vegada això m'haguera espantat). Tinc molt clar que la tendència és a lloar l'arribada del VAR (vídeo arbitratge) i jo tinc molts dubtes. També tinc molt clar que una vegada s'haja assumit i interioritzat la utilització del mateix i implantació del aparellet, esta opinió solament quedara per a què dins d'algun temps me la traguen en twitter (l'opinió, dic) per a tirar-me-la en cara quan hi haja alguna situació que puga afavorir al València CF. Quedarà com l'enèsima opinió anacrònica d'algú que es nega a assumir el progrés. Quan tingam assumit el VAR estarem en el mateix punt que ara quan hem assumit que la lliga espanyola esta feta només per a dos equips. Acavem engolint-nos tot.

D'entrada ha augmentat el nombre de penals i això em fa plantejar-me que estem davant un esport diferent. Perquè l'increment de penals va a incrementar les diferències entre els grans (els que més xafen l'àrea) i els xicotets (els que en teoria, més defensen). Es van a revisar més jugades de les quals ja eren susceptibles de ser assenyalades com a màxima pena. I, mai ho oblidem, la decisió final sempre va a dependre d'una persona: el col·legiat. Posem un escenari: última jornada de lliga juguen un equip dels d'a dalt (es juga el títol contra un dels d'a baix (es juga la permanència). Als primers els val solament guanyar. Estem en el minut 87 i el partit va 1-0. En eixe moment, i amb tot l'estadi ja quasi celebrant el títol hi ha una caiguda "interpretable" en l'àrea de l'equip gran. Què creuen que assenyalarà el col·legiat per molt VAR que tinga al seu abast? No ho oblidem mai, la tecnologia està subjecta a la interpretació. A més açò va a incrementar el discurs de justificar les decisions que afavorisquen als grans.

Anem a vore quantes màximes penes s'assenyalen en la pilota parada a uns i a uns altres i si això no condiciona la manera de defensar en el futbol. Es farà sens dubte un esport més bla, de menys permissivitat en el contacte. Crec que el concepte de "justícia" amb el qual alguns intenten justificar l'arribada del VAR se'ls oblidarà quan la suposada "justícia" no els vinga de cara.

I què volen que els diga, per a mi el gol de "la mà de Déu" de Maradona en el 86 davant Anglaterra, és tan part de la història del futbol com l'altre gol en el qual es "va fumar" a mitja selecció anglesa.

Això sense comptar amb els gols que vas a mig festejar baix la sospita durant segons d'estar revisats. Eixa eufòria continguda quedarà presa per sempre als llimbs de les emocions reprimides.

Miren jo crec que este futbol va a ser un altre futbol. 

Alguns diran que més net i per a mi més bla. Alguns diran que més just i per a mi més artificial. Jo tinc molts dubtes sobre el VAR.

Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email